У Києві журналістці відмовили у співбесіді, бо та спілкується винятково українською. Що кажуть у компанії

2062 0
У резюме киянка вказала, що розуміє українську та англійську.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

У Києві українська компанія Budhouse Group, яка займається інвестиціями, розвитком і управлінням активів у сфері нерухомості, відмовила дівчині у співбесіді, оскільки вона попросила спілкуватися з нею виключно українською чи англійською мовами.

Відповідні скріншоти діалогу з HR дівчина розмістила у Twitter.

 

 

Скріни її листування з менеджером з персоналу компанії Budhouse Group розлетілися мережею.

Менеджер компанії повідомила претендентці, що співбесіду скасували, оскільки в колективі багато російськомовних співробітників.

«Юліє, ми змушені скасувати співбесіду на сьогодні, тому що у нас в компанії багато російськомовних співробітників. А у вас є побажання в резюме лише укр. або англ. мов. Успіхів вам»,  написала менеджер у повідомленні.

Дівчина обурена і не розуміє, як під час війни у столиці України можуть відмовити у співбесіді через українську мову.

«9 місяць повномасштабного вторгнення, столиця України, мені відмовляють у співбесіді через те, що я прошу звертатися до мене державною мовою. Дякую, так і запишу»,  відповіла Юля представниці компанії.

Також стала відома позиція компанії. Вони це назвали «великим непорозумінням».

 

У компанії стверджують, що причина відмови була дещо іншою.

«Наша компанія є багатомовною, багато хто спілкується українською, багато хто російською та навіть болгарською, але українську розуміють та використовують усі, незалежно від того, яку мову більше вживають... Виходячи з цього, співбесіда була скасована, через те, що дівчина чітко вказала, що працювати з компаніями, де розмовляють не лише українською або англійською - вона не буде»,  заявили в компанії 18 січня.

У своєму резюме киянка зазначила, що не розуміє жодні мови, окрім української та англійської, та не буде співпрацювати з компаніями, які не вміють вести комунікацію державною мовою.

«Рішення по скасуванню було прийняте лише виходячи з цих міркувань. Та ні в якому разі не з причини україномовності кандидата або російськомовності частини наших співробітників» наголосили у Budhouse Group.

У компанії вибачилися перед кандидаткою та висловили думку про те, що вирішити мовне питання можна було при зустрічі.

«Ми були, є і будемо проукраїнською компанією. Дякуємо. Все буде Україна» підсумували у компанія Budhouse Group.

Ігор Ющенко

 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!