Жителі Львівщини мають сплатити втричі більше податків з нерухомості за минулий рік, аніж за попередні

4224 0
Зокрема йдеться про 645 млн гривень податків з нерухомості, що на 273% більше, аніж у 2022 році.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Жителі Львівщини за 2023 рік повинні сплатити 645,1 млн податку з нерухомості, що на 273% більш, аніж у 2022. Про це повідомило «Еспресо.Захід». 

«Є кілька вагомих причин зростання нарахувань податку на нерухомість на Львівщині. Основна  це збільшення кількості об’єктів, які оподатковані в цьому році внаслідок імпортування даних Державної реєстраційної служби до баз даних податкового органу, – пояснюють у податковій. – Завдяки співпраці з Державною реєстраційною службою вдалося збільшити кількість об’єктів на 55 586, яким нараховано податкове зобов’язання зі сплати податку на нерухоме майно», – йдеться у матеріалі. 

Також податківці додають, що на значну кількість об’єктів які не були оподатковані раніше, провели нарахування за останні три роки. 

Читайте також: Львівщина – серед лідерів за кількістю проєктів новобудов в Україні

Загалом за 11 місяців 2023 року жителі Львівщини вже сплатили 358 млн гривень податку за нерухомість, що вже на 203 млн більше, аніж у 2022 році. Проте все ще нарахованими та неоплаченими залишаються 287 млн гривень. 

Нагадаємо, що В Україні за рік ціни за квадратний метр житла в новобудовах зросли майже скрізь. Цього року Львів став містом, де ціна найвища. Детальніше про це за посиланням.

Детальніше про те як змінився первинний і вторинний ринок; на скільки зросли ціни на житло в гривнях і в доларах; чому у Львові найвища в країні вартість квадратного метра житла; які проблеми та перспективи в забудовників; що робить Львів для розвитку і створення якісної забудови, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!