«Зроблю все, що в моїх силах». Папа Франциск зателефонував Блаженнішому Святославу

8394 0
Напередодні Папа також відвідав Посольство Росії при Святому Престолі.
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск

Учора, 25 лютого, о 18.30 Отець Франциск зателефонував Главі і Отцю УГКЦ Блаженнішому Святославу. Папа Римський поцікавився ситуацією в Києві та в Україні загалом, а також запевнив: «Я зроблю все, що в моїх силах», передає УГКЦ. 

Папа Франциск також оцікавився, в якій ситуації знаходяться єпископи та священники на територіях, які найбільше постраждали від російської військової операції. 

Читайте також: Молитви за українських воїнів та Україну

Нагадаємо, що Папа також висловив російському послу своє занепокоєння щодо вторгнення Росії до України під час відвідин Посольства РФ при Святому Престолі.

Це вперше, коли глава Римо-католицької церкви відвідує посольство під час конфлікту. Зазвичай послів викликає до Ватикану Державний Секретаріат.

Як повідомили в пресслужбі Ватикану, Папа провів у російському посольстві близько пів години. Речник пресслужби Ватикану Матео Бруні не прокоментував, чи запропонував Папа Франциск посередництво у нинішній ситуації.

Зазначимо також, що Тvoemisto.tv зібрало у підбірку молитви за ЗСУ, Україну та українських захисників. Детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!