Не руйнуйте людство. Папа Франциск знову закликав до перемовин і припинення вогню

1056 0
Він просив також поважати людське життя та зупинити руйнування міст і сіл.
фото: Tiziana Fabi/AFP/Getty Images

фото: Tiziana Fabi/AFP/Getty Images

У неділю Папа Римський Франциск відновив свої звернення до лідерів уряду з проханням знайти дипломатичне рішення для припинення війни в Україні. Про це повідомляє CNN.

«Поки лютість смерті та руйнування триває, а конфліктні позиції поширюються, підпалюючи ескалацію, яка стає дедалі небезпечнішою для всіх, я знову звертаюся до національних лідерів: будь ласка, не руйнуйте людство, не руйнуйте людство», – каже він після молитви, з’являючись у вікні папських апартаментів з видом на площу Святого Петра.

Читайте також: Останнє інтерв'ю Папи виглядає як розмова людини у безвиході 

Він також закликав до перемовин для припинення вогню.

«Проводьте справжні переговори, конкретні переговори щодо припинення вогню та сталого вирішення. Прислухайтеся до відчайдушного крику людей, які страждають – ми бачимо це щодня у ЗМІ – поважайте людське життя, зупиніть жахливе руйнування міст і сіл всюди», – додав він.

Нагадаємо, що вчора Понтифік сказав, що хоче відвідати Україну і обговорюватиме можливу поїздку з українськими чиновниками. У Ватикані розглядають запрошення Папи Римського відвідати Україну та обирають час, коли візит був би якомога результативним.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!