Російські ракети убили на Львівщині ще одну людину та атака на систему е-квитка у Львові. Підсумки доби

1695 0
Нині 1 квітня та 768 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото ілюстративне: Цензор

Фото ілюстративне: Цензор

Акцент дня: Внаслідок нічної ракетної атаки росії на Львівщину загинула ще одна людина. «На жаль, під завалами адмінбудівлі обʼєкта критичної інфраструктури на Львівщині, який сьогодні вранці атакували крилаті ракети, виявили тіло ще одного чоловіка», – повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

У ніч на 24 березня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Ворожі «шахеди» та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Тоді було відомо про одного загиблого.

Ситуація на фронті: Львівський прикордонний загін шукає фахівців на військову службу. Перелік вакансій. Можна приєднатися і в межах мобілізації, і за контрактом.

Ключові події:

1. Папа Римський закликав Україну та росію до обміну полонених «всіх на всіх». Святіший Отець у традиційному Великодньому посланні «Urbi et Orbi», згадуючи про війну в Ізраїлі, Палестині й Україні, вказав на необхідність поваги до принципів міжнародного права.

Читайте також: Від нині в Україні розпочнуть діяти нові правила ввезення гуманітарної допомоги. Воно стане можливим лише з використанням інтернет-сайту;

2. Хакерська атака на систему е-квитка у Львові. Поліція відкрила кримінальне провадження. «До аналізу ситуації залучено фахівців кіберполіції та представників Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Також працює оперативний штаб міста та команда представників із безпеки наших підрядників», – повідомив керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Читайте також: Львівський забудовник відімкнув електроенергію у притулку для переселенців у Львові. Власником приміщення, де організація орендує поверх, є директор ПрАТ «Ірокс» Ігор Микичак. Попри укладений договір, чоловік намагався виселити їх з будівлі;

3. У Львові визначили 5 напрямків розвитку електромобільності. Що це змінює. «Зокрема, програма визначає 5 ключових напрямів: оновлення рухомого складу громадського транспорту, розвиток інфраструктури для електротранспорту, шерингова електромобільність, станції для зарядки електромобілів та супутні заходи, які в контексті електромобільності має реалізувати міська рада за наступні 10 років».

Читайте також: У Львові планують відремонтувати трамваї за 3 млн євро. За чиї кошти та в якій кількості. «Львівелектротранс» оголосив міжнародний тендер;

4. У Львові планують збудувати цех з виробництва ліків. Його хочуть звести на ділянці біля Голосківського кладовища у зоні земель промисловості.

Читайте також: У Львові розширили програму забезпечення ліками при спінально м’язовій атрофії. Тепер таку допомогу безкоштовно зможуть отримати і дорослі зі СМА;

5. Чому Великдень святкують у різні дати та чи може це змінитись.

Tvoemisto.tv пояснює, чому католики відзначають цього року це свято на п’ять тижнів раніше та чи святкуватимуть його спільно у майбутньому.

Читайте також: Львівська команда увійшла до основного турніру міжнародних змагань з водного поло. Львів’яни обіграли команди Швеції, Литви та Фінляндії.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!