ЗСУ уразили два райони з озброєнням росіян і відбили атаки біля 10 населених пунктів

786 0
Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 2 БпЛА ворога.
фото: Генштаб ЗСУ

фото: Генштаб ЗСУ

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів: Майорськ, Виїмка, Спірне, Озерянівка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Веселе, Первомайське та Новомихайлівка. Авіація Сил оборони завдала 12 ударів. Підтверджені ураження 2 опорних пунктів, 8 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 2 БпЛА ворога. Ракетні війська і артилерія за поточну добу уразили пункт управління, а також 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки окупантів. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Водночас росіяни завдали 5 ракетних та 1 авіаційний удар, здійснили понад 15 обстрілів з РСЗВ. Від ворожих ударів постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 12 населених пунктів (Харків, Краматорськ, Андріївка (Дніпропетровської області), Бахмут, Залізничне, Вознесенськ та Придніпровське тощо).

Читайте також: Росіяни терміново евакуюють свої родини з Криму та півдня України

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстрілював з танків, мінометів та ствольної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – біля населеного пункту Писарівка Сумської області;
  • на Слобожанському – поблизу населених пунктів Стрілеча, Вовчанськ, Варварівка, Вільхуватка та Дворічна.
  • на Краматорському напрямку – ворог перегруповує свої підрозділи.
  • на Бахмутському противник обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони понад десяти населених пунктів. Зокрема Білогорівки, Соледара, Бахмута, Бахмутського, Майорська, Зайцевого та Яковлівки.
  • на Авдіївському напрямку від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура населених пунктів Авдіївка, Опитне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Костянтинівка та Новомихайлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Обстрілів зазнали райони двадцяти п’яти населених пунктів. Серед них – Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка та Оріхів.
  • на Південнобузькому артилерійських обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

 

У рф тривають заходи так званої «часткової мобілізації». За наявною інформацією, казанський центр комплектування проводить формування та комплектування 3 мотострілецьких та 2 артилерійських полків на фондах казанського вищого танкового командного училища. Незважаючи на заходи мобілізації, що тривають, російський бік не припиняє практику застосування на території України приватних військових кампаній, укомплектованих особами, завербованими в місцях позбавлення волі. Так, на тимчасово окупованій території Луганської області, у так званих «центрах підготовки», триває навчання зазначеної категорії осіб для наступного направлення їх на лінію зіткнення.

Читайте також: Росіяни повністю залишили Кремінну на Луганщині

За уточненою інформацією, 3 жовтня поточного року на півдні України підтверджені ураження Силами оборони до 30 обʼєктів противника. Ворог деморалізований, залишає позиції, відходить на безпечну відстань, знищує запаси боєприпасів, намагається знищити мости та переправи. Усе це для уповільнення темпів наступу українських військ.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!