ЗСУ відбили атаки на трьох напрямках, а чеченські військові виселяють цивільних у Рубіжному, – Генштаб

924 0
Завдяки точковим ударам української артилерії знищено десятки одиниць техніки та поранено понад 100 окупантів в кількох населених пунктах Запорізької області.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові за минулу добу відбили атаки росіян у районах 8 населених пунктів на трьох напрямках. Зокрема, поблизу Торського і Спірного на Краматорському напрямку, Берестового, Соледару і Бахмуту на Бахмутському напрямку та Мар’їнки, Побєди і Невельського на Авдіївському напрямку.

Джерело: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 32 удари. Підтверджено ураження 24 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 8 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили 6 безпілотників та 1 вертоліт ворога.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, один склад боєприпасів, 7 об’єктів ППО противника та інші військові цілі.

Для російських військових стало вже нормою порушення норм Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни на тимчасово окупованих територіях. Так, у Генштабі зазначають, що в населеному пункті Рубіжне Луганської області прибулі на посилення угруповання військовослужбовці з чеченської республіки почали виселяти цивільних громадян з приватних помешкань для розміщення своїх офіцерів.

Упродовж минулої доби, 15 жовтня, російські війська завдали 5 ракетних та 23 авіаційні удари, здійснили до 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали об’єкти та мирні громадяни в районах більш ніж 30 населених пунктів. Зокрема, це Нікополь і Шахтарське Дніпропетровської області; Глушківка на Харківщині; Оріхів і Малі Щербаки Запорізької області; Дмитрівка - Київської; Білогірка на Херсонщині та Вугледар на Донеччині.

За інформацією Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БпЛА «Shahed -136» з території республіки білорусь. На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Покровка Сумської області. Використовував і ударні БпЛА;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Піщане, Кам’янка та Дворічна;
  • на Краматорському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоєгорівка, Роздолівка та Серебрянка;
  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них - Вугледар, Времівка, Парасковіївка, Пречистівка та Щербаки;
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

 

Також, за уточненою інформацією Генштабу, підтверджено результати вогневого ураження російських військ. Так, у результаті точкових ударів артилерії Сил оборони в населеному пункті Марфопіль Запорізької області знищено склад боєприпасів та поранено більш як 20 окупантів. У населеному пункті Токмак знищено 10 одиниць військової техніки та поранено до 40 військовослужбовців. У населеному пункті Пологидо 30 поранених окупантів. У Кам’янці-Дніпровській знищено 7 одиниць військової техніки та поранено близько 40 військовослужбовців противника. Кількість загиблих, що окупанти намагаються ретельно приховати, уточнюється.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!