ЗСУ завдали ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки росіян, – Генштаб

880 0
Коротко про актуальну ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

На 206 добу героїчного протистояння Української нації російському повномасштабному вторгненню авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки противника та 3 позиціях зенітних ракетних комплексів. Втрати ворога уточнюються. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили один БпЛА противника. Ракетні війська і артилерія завдали вогневого ураження по пункту управління противника та складу боєприпасів. Натомість ворог завдав 4 ракетні та 15 авіаційних ударів, понад 20 стріліяв з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України. Постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів.

Читайте також: У Чорному морі росіяни тримають у бойовій готовності 36 крилатих ракет

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстрілював із танків, мінометів та артилерії, а саме: 

  • на Сіверському – в районах населених пунктів Блешня Чернігівської області та Хлібороб і Кіндратівка Сумської області;
  • на Харківському напрямку, зокрема і з території рф, – в районах населених пунктів Харків, Кудіївка, Гоптівка, Анискине, Дворічна, Куп’янськ, Сенькове, Гороховатка, Бахтин та Кам’янка;
  • на Краматорському – Яремівка, Соснове, Ярова, Святогірськ, Щурове, Старий Караван, Озерне, Серебрянка, Райгородок, Пискунівка, Крива Лука, Миколаївка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне, Веселе та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Одрадівка, Миколаївка Друга, Майорськ, Нью-Йорк, Суха Балка та Юр’ївка.
  • на Авдіївському – Веселе, Авдіївка, Нетайлове та Опитне.
  • на Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках противник обстрілював по лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали понад 50 населених пунктів, серед них – Зелене Поле, Полтавка, Новопіль, Ольгівське, Залізничне, Чарівне, Степова Долина, Таврійське, Тернові Поди та Біла Криниця.

 

Унаслідок успішних дій Сил оборони щодо виведення з ладу всіх переправ через Дніпро на Херсонському напрямку окупанти готують собі шляхи відступу. Так, в районі Каховської ГЕС для побудови переправи вони затопили 9 вагонів. У той же час окупаційна влада продовжує змушувати місцевих підприємців вести розрахунки в російських рублях, проводить щотижневі перевірки та погрожує «націоналізувати», тобто відібрати бізнес у разі відмови від співпраці з окупантами.

За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Первомайське, Миколаївка Друга та Новомихайлівка. Підтверджені знищення понад 180 окупантів у Херсоні. Удар завдали 10 вересня по будівлі ТОВ «Алкосервіс», де розміщувався особовий склад та військова техніка противника. Підрозділи росгвардії та фсб п’ять днів розбирали завали та діставали тіла загиблих, намагаючись приховати втрати.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!