Звідки і за чим приїжджають туристи на Львівщину

12283 0
У Львівську область приїжджають туристи як з Польщі і Білорусі, так і з Китаю і США.
фото: Високий Замок

фото: Високий Замок

Упродовж 2019 року найбільше туристів відвідали Львів, Трускавець, Славське та Східницю. Про це Tvoemisto.tv повідомили в управлінні туризму і курортів ЛОДА.

«Найбільше туристів цікавлять Карпати, джерела мінеральних вод, природні еко-локації та історико-культурні об’єкти», – говорить керівниця управління Наталя Табака.

Вона додає, що найчастіше туристи обирають для відвідування Львівщини літній і зимовий сезони.

Читайте також: Скільки податків сплатили львівські готелі у міський бюджет цього року

Найбільше закордонних туристів приїжджають на Львівщину із Польщі, Білорусі, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану, Узбекистану, Латвії, Німеччини, Чехії, Китаю, США, Канади, Молдови та Іспанії.

Щодо того, скільки найбільш відвідувані туристами міста і селища Львівщини заробили у 2019 року, то Львів отримав 10 млн 147 тис. грн туристичного збору, Трускавець – 5 млн 538 грн, Славська ОТГ – 429 тис. грн. Також лідерами за надходженнями є Борислав – 1,4 млн грн і Моршин, що заробив 300 тис. грн.

Водночас Буський, Перемишлянський і Миколаївський райони Львівщини, а також місто Новий Розділ і низка ОТГ не отримали жодних надходжень від туристичного збору.

Нагадаємо, загалом Львівщина торік отримала майже 21 млн грн туристичного збору.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!