Над Балаклією український прапор та обшуки у волонтера Літинського. Головне

1099 0
Нині 9 вересня 198 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільнення Збройними силами України міста Балаклія Харківської області.

Загалом Сили оборони повернули під контроль України вже понад 700 квадратних кілометрів захопленої РФ території. ЗСУ вклинились в оборону противника на глибину до 50 кілометрів на Харківському напрямку. Звільнено понад 20 населених пунктів. На Краматорському – українські захисники просунулись в глибину до 2 кілометрів. В ході наступу на Слов’янському напрямку підрозділи Нацгвардії просунулися вперед на 3 кілометри та звільнили Озерне. Тривають активні бойові дії і в окупованій Херсонській області.

Акцент дня. У Львові прийшли з обшуками до громадського діяча і волонтера Святослава Літинського. У коментарі Tvoemisto.tv Літинський заявив, що упродовж останнього місяця його не раз провокували на продаж гуманітарної допомоги.

Чому це важливо? Держава мала б допомагати волонтерам, а не перешкоджати їх роботі. Учора з обшуками також прийшли до ще одного львівського волонтера Назарія Островського. У завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги підозрюють відомого львівського художника Олеся Дзиндру. 31 серпня у Львові провели обшуки на підприємстві у волонтера Олега Яницького.

Ключові події:

1. У Львові понад 340 бізнесів належать росіянам. Правоохоронним органам порекомендували зайнятись ними.

2. Мін’юст виграв справу про привласнення ринків донькою Козловського. Зараз чинним є наказ про скасування рішення двох реєстраторів про те, що два комунальні ринки стали приватними.

3. Українка за походженням Христя Фріланд може стати новим генсеком НАТО. Термін повноважень Єнса Столтенберга мав завершитися цього місяця, але на тлі російської агресії його було продовжено до 2023 року.

4. Померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ. Королева була коронована у 1953 році. У 2015 року вона стала британським монархом, який правив найдовше.

5. Синоптики попереджають про погіршення погодних умов у Львові та області. Протягом трьох днів на Львівщині дощитиме.

Нарратив дня. «Мені потрібна зброя, а не евакуація». Як Зеленський став українцем, що рятує світ.   З початку своєї кар’єри він зазнав трансформацій: від актора – до президента; від президента доби стабільності – до президента воєнного часу. Динаміка його перетворень і здатність втримувати увагу аудиторії призводить до збільшення прихильників у світі українського наративу.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!