Звільнення через Covid-19 у Львові та масові перевірки кафе та ресторанів. Головне за ніч і минулу добу

61309 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Главком

Фото: Главком

«Рекорди» на Львівщині. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що суттєве збільшення кількості заражень Covid-19 у Львівській області спричинене усуванням черги протестованих.

А міністр охорони здоров’я Степанов під час візиту на Львівщину повідомив, що звільнить із посади керівника Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Романа Павліва. Хто саме очолить центр міністр не сказав, однак, за його словами, нинішнє керівництво не справляється з тією кількістю тестів, які щодня надходять у лабораторію. Водночас, як повідомив Tvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, наразі обов’язки керівника лабораторного центру виконує Олег Когут, а Роман Павлів перебуває на лікарняному.

Читайте також: МОЗ змінить принцип фінансування лікарень за пакетами Covid-19

Читайте також: Львівську юстицію закрили на карантин через коронавірус у працівників

Карантин на Львівщині продовжили мінімум до 30 червня. Епіцентром хвороби залишається Львів, Пустомитівський, Жовківський та Яворівський райони. У стаціонарах області перебувають майже 800 хворих на коронавірус.

Разом з тим, в області відновлюють пасажирські перевезення. Однак, заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 200 осіб (101 – напередодні). Разом 3 980. Вилікувалося – 674 особи (плюс 6 за добу), померло – 114 (за добу немає загиблих).

За оперативними даними, лабораторні центри провели 736 ПЛР-тестів. Серед них з нових проб – 468, з них 129 – позитивні.

Читайте також: У Львівській лабораторії Держпродспоживслужби хочуть удесятеро збільшити кількість тестів на коронавірус

В Україні Covid-19 виявлено у 681 особи (735 за попередню добу). Загальна кількість 37 241 пацієнтів. Одужало – 16 642 (плюс 133), померло – 1 012 особи (плюс 10).

Перелік антилідерів не змінився: На першій позиції Київ – 4 368 осіб (плюс 43 за добу), далі йдуть Чернівецька – 4 357 (плюс 33), Львівська – 3 980 (детальніші показники вище) та Рівненська – 2 963 (плюс 91) області.

В Україні з 22 по 28 червня проведуть масові перевірки кафе, ресторанів і транспорту. «Вважаю, що необхідні масові перевірки, щонайменше 10 тис. перевірок Держпродспоживслужбою щодо дотримання закладами громадського харчування норм повинні бути здійснені вже на наступному (цього – Ред.) тижні», – заявив перший заступник керівника державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС Чернишов.

Чиновник нагадав, що в Україні спостерігається тенденція до збільшення хворих на Covid-19. «Тому необхідно терміново провести коригування протиепідеміологічних заходів в напрямку посилення контролю», – сказав він.

Читайте також: Смугу громадського транспорту на Стрийській ліквідували

Посилення карантину – паводки. У Закарпатській та Волинській областях вирішили посилити карантин. Зокрема на Закарпатті, у вихідні та святкові дні забороняється перевезення пасажирів у громадському транспорті у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні. З 23 червня встановлюються контрольно-пропускні пункти на ділянках автомобільних доріг Яблунецький та Абранський перевал.

А у Волинській області не дозволена: робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе – робота літніх майданчиків поки дозволена), торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), фітнес-центрів, закладів культури; здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень у міжобласному сполученні; проведення релігійних заходів за участі більше 10-ти осіб; робота дошкільних навчальних закладів.

Через паводки на Буковині і Прикарпатті оголосили надзвичайні заходи безпеки. Через сильні дощі у гірських річках піднімається рівень води до 2-х метрів.

ЗНО таки проведуть. Державна комісія з питань ТЕБ і НС дозволила провести основну сесію ЗНО, що триватиме з 25 червня по 17 липня. Як кажуть у Міністерстві освіти, пункти проведення ЗНО забезпечені медичними масками, безконтактними термометрами, дезінфекторами, халатами та захисними щитками для медиків.

Читайте також: У Львівській лабораторії Держпродспоживслужби хочуть удесятеро збільшити кількість тестів на коронавірус

Президент Зеленський таки звільнив випускників від обов’язкової державної підсумкової атестації.

Він ініціює внесення змін до закону «Про вищу освіту», яким буде скасовано ЗНО для випускників шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

Зеленського також закликають заборонити дистанційну освіту в усіх навчальних закладах країни. Петиція з відповідним запитом від 25 травня з’явилась на сайті глави держави. Звернення уже зібрало 25 тисяч голосів, необхідних для розгляду.

Nature Medicine – ВООЗ – США – Німеччина – Болгарія. У пацієнтів, які безсимптомно переносять коронавірусну хворобу, швидше знижується рівень антитіл. Такими є результати нового дослідження, опублікованого в Nature Medicine.

ВООЗ зафіксувала найбільше одноденне збільшення випадків захворювання коронавірусом – понад 183 тисячі нових випадків. Причому найбільша кількість нових випадків припала на країни Північної і Південної Америки. На першому місці Бразилія, де виявили 54 771 хворого, на другому – США (36 617 випадків). В Індії зареєстрували 15400 хворих.

Президент Трамп придумав, як покращити статистику епідемії в США: «Треба просто менше тестувати».

Читайте також: Аеропорт «Львів» почав приймати пасажирські авіарейси в умовах карантину

У Німеччині індекс відтворення вірусу у неділю наблизився до «3», майже втричі перевищивши показник, необхідний для стримування епідемії.

У Великій Британії за останню добу зафіксували 15 летальних випадків серед інфікованих коронавірусом, і це найнижчий показник з середини березня.

Болгарія знову зобов’язала всіх носити маски у закритих приміщеннях у зв’язку зі зростанням числа нових випадків коронавірусу. Причиною стало погіршення ситуації з поширенням Covid-19 в країні – так, з 7 по 22 червня число активних випадків зросло на 626 осіб.

Насичений і неоднозначний день. Суперечливі рішення у Львові, в тому числі і кадрові, міністра Степанова. Позитив той, що таки запустили громадський транспорт у повному обсязі, що треба було зробити ще значно раніше. Не загубіть себе у цьому бурному потоці подій. Гарного Вам дня!

 

Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто»  це медіа, якому справді можна довіряти.

Якщо Вам подобається те, що ми робимо  долучайтеся до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!

Що отримають члени спільноти Tvoemisto.tv:

  • ексклюзивні e-mail розсилки
  • доступ на спеціальні закриті події для Спільноти
  • можливість голосувати за теми матеріалів та публічних дискусій, які планує редакція
  • можливість стати експертом «Твого Міста»
  • ексклюзивне друковане видання з доставкою додому/в офіс (щодвамісяці)
  • у майбутньому – знижки у мережі партнерів «Твого Міста».

 

Підтримати Tvoemisto.tv можна за посиланням. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!