Не будьте мажорами на дорозі. Що мене врятувало під час ДТП

4106 0
Завжди пристебайте ремінь безпеки, не знімайте підголовники та не купуйте автомобіль «з понтами», бо головне – це безпека.
Фото: Володимир Огура/Facebook

Фото: Володимир Огура/Facebook

Керівник львівської школи «Ерудит» Володимир Огура потрапив у ДТП – біля світлофора в його автомобіль врізався бус, люди зазнали травм. Він дає кілька порад з власного досвіду, що треба робити, аби уникнути таких ситуацій та безпечно дістатися до мети подорожі.

Сьогодні о четвертій ночі зупинився на «червоний» на Стрийській. Секунд через 20 «в зад» влітає бус, навіть не намагаючись гальмувати. Автомобіль  – «в хлам» . Отямився, підійшов до буса – всередині напівпритомна жінка, з обличчя на руки стікає кров... Викликав «швидку» – двох жінок забрали до лікарні. Мене врятувала система безпеки автомобіля, ремінь і динамічний підголовник, що встиг підставити себе під мою шию.

Читайте також: Чемність заради життя

Ось вам кілька висновків та порад:

  1. Ніколи не возіть дітей без дитячого крісла і без ременів, навіть в місті.
  2. Завжди пристібайте ремінь безпеки. Це згрупування, це – шанс вижити.
  3. Купуйте машини з безпекою. Не з «понтами», не «на бляхах», а з безпекою.
  4. Не знімайте підголовники, не задирайте їх вгору, вам не «блатувати» треба, а вижити.
  5. Не «літайте» в містах. Не видно – їдьте повільно, втомилися – зупиніться. «Козакові» з буса залишилось 30 км додому, але він не зміг доїхати без пригод.
  6. Пам‘ятайте, власне вміння і навички не рятують від «шумахерів».
  7. «Забийте» на історії про мажорів. Я, технічно, мажор, але з ременем все життя, стою на світлофорі. А він, «звичайний пацан», навіть не збирався зупинятись на «червоне».

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.ком, LvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.

Фото Володимира Огури та Олександра Ковальчука

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!