5 Головних новин. Дитсадки у Львові запрацюють з 17 липня та в Україні легалізували гральний бізнес

1597 0
Найважливіше за 14 липня.
Фото Egor Milogrodskiy для Unsplash

Фото Egor Milogrodskiy для Unsplash

1. Дитсадки у Львові запрацюють із 17 липня. Як повідомила начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, про обмеження кількості дітей у групах не йдеться, хоча управління звертатиметься до батьків з проханням, хто має можливість, щоб залишали дітей вдома.

Читайте також: Чи стане російської більше або Чому «Слуги народу» взялися за мову

«Ми будемо просити батьків, хто має можливість, залишати дітей наразі вдома. Бо все рівно садки в таких умовах ще не працювали. Всі решта зможуть відвідувати садочки», – сказала вона.

За словами міського голови Андрія Садового, садочки відкриватимуть поступово

2. В області зафіксували 147 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 14 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 7 254 випадків. За весь період карантину одужали 1 142 людей, померли – 188.

Загалом учора проведено 1 233 ПЛР-тести. У холодильнику залишається 483 проби.

В Україні за добу 638 нових хворих на Covid-19. Разом – 54 771 особи. Вилікувалися – 27 154 (плюс 651), а померло 1 412 (плюс 14).

Читайте також: Адаптивний карантин в Україні планують продовжити

3. На Львівщині померла 20-річна дівчина з підтвердженим коронавірусом. Головний лікар Стрийської міської лікарні Осип Бегей зазначив, що дівчина три дні лежала у лікарні, на апараті ШВЛ.

Водночас заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Ігор Берник сказав, що львівські лікарі консультували медиків у Стрию. Дівчина перебувала у критичному стані, була нетранспортабельною, щоб перевезти її на лікування до Львова.

4. Ще дві країни відкрили кордони для українців. До списку країн, куди українці можуть в’їхати в умовах пандемії, додалися Багамські острови і Ліван. Згідно з інформацією на сайті МЗС, в’їзд до Лівану дозволений тільки через пункт пропуску міжнародного аеропорту Бейрута та при наявності негативного тесту на Covid-19. Після приїзду на Багами необхідно подати результати тесту на відсутність коронавірусу, який зробили впродовж останніх 10 днів.

Загалом українці можуть поїхати у 25 країн.

Читайте також: У Львові попрощалися із Героєм України Тарасом Матвіївим. Фото, відео

5. В Україні легалізували гральний бізнес. Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Документом передбачається кримінальна відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії. Також законопроєкт дозволяє розташовувати зали з ігровими автоматами тільки в готелях, які мають п’ять зірок.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!