5 Головних новин. У Львові відновили пільгові перевезення та скільки коштує поїхати на море зі Львова

10051 0
Найважливіше за 8 липня.
Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

1. У львівському транспорті відновили пільгові перевезення. Пільговиків просять користуватись транспортом між 11:00 та 16:00. Водночас трамваї, тролейбуси і автобуси й надалі їздять у режимі спецперевезень: у громадському транспорті можуть бути лише сидячі пасажири, які повинні мати посвідчення з місця роботи.

Безкоштовний проїзд пільговикам скасували 23 березня через пандемію коронавірусу.

Читайте також: У двох районах Львова не буде завтра води. Перелік вулиць

2. На Львівщині зафіксували 117 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 8 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 6 562 випадків. За весь період карантину одужали 974 людей, померли – 170.

За минулу добу лабораторії провели 1372 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 300.

В Україні за добу 807 нових хворих на Covid-19. Разом – 50 414 особи. Вилікувалися – 23 119 (плюс 926), а померло 1 306 (плюс 23).

3. Суд вирішив не обирати запобіжного заходу експрезидентові Порошенку. Печерський районний суд Києва залишив без розгляду клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу лідеру партії «Європейська солідарність» та колишньому п’ятому президенту Петру Порошенку.

Читайте також: Святослава Літинського не призначили мовним омбудсменом

Раніше прокурори просили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання у справі про наказ, яким начебто Порошенко схилив колишнього голову Служби зовнішньої розвідки призначити своїм заступником Сергія Семочка.

4. МОЗ хоче закупити «Ремдесивір» для лікування хворих із Covid-19. «Що стосується використання цього препарату, він не був доступний з точки зору продажу, його виробляє американська компанія. Наразі ми вже провели переговори з компаніями, які отримали ліцензію від цієї американської компанії, і розраховуємо на закупівлю цих ліків. Попередньо є домовленість про його закупівлю в кількості, розрахованій на лікування 8 тис. пацієнтів», – повідомив міністр охорони здоров’я Степанов.

Читайте також: На Львівщині вдруге викрили священника російської церкви, який переробляв стартові пістолети на бойові

5. Скільки коштує поїхати на море зі Львова. Ціни. Поки поїздки на море за кордон для львів’ян є непевними через постійну зміну правил в’їзду в курортні країни, українські курорти в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях потроху почали роботу. Tvoemisto.tv дізналось, скільки коштує доїхати до українських морів на потягу, літаку та BlaBlaCar.

Гарного Вам вечора!

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!