У львівському транспорті відновили пільгові перевезення

12020 0
Безкоштовний проїзд пільговикам скасували 23 березня через пандемію коронавірусу.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У львівському громадському транспорті відновили пільговий проїзд. Таке рішення сьогодні, 8 липня, прийняла міська комісія з питань ТЕБ і НС.

Пільговиків просять користуватись транспортом між 11:00 та 16:00. Водночас трамваї, тролейбуси і автобуси й надалі їздять у режимі спецперевезень: у громадському транспорті можуть бути лише сидячі пасажири, які повинні мати посвідчення з місця роботи.

Безкоштовний проїзд пільговикам скасували 23 березня через пандемію коронавірусу. Це рішення пояснили тим, що люди похилого віку перебувають у зоні ризику зараження коронавірусом, а також тим, що насамперед громадський транспорт у період карантину потрібен медикам, надзвичайникам, продавцям та поліцейським.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків. 24 червня у Львові дозволили відкрити зали ресторанів та роботу фітнес-клубів. Це рішення у ЛОДА назвали передчасним.

Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня. Раніше ЛОДА запустила громадський транспорт у області, після чого відновили й залізничне сполучення.

Із 7 липня карантин на Львівщині послабили, дозволивши роботу спортклубів, залів ресторанів та релігійних заходів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!