Політична реклама

5 критерїів вибору доброго президента від Комітету виборців України

1975 0
Виконавчий директор Комітету виборців України на Львівщині Оксана Дащаківська вважає, що при виборі президента кожен виборець керується власними критеріями. Однак радить звертати увагу на 5 основних.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

Минуле кандидата. «Кожен з них має свою політичну історію – довшу чи коротшу. За діями в минулому можна прогнозувати дії в майбутньому», – сказала tvoemisto.tv Оксана Дащаківська.

Виборча кампанія. «Як це дивно не звучить, але кандидат в президенти повинен демонструвати менеджерські якості. Якщо він добре справляється з оргназіацєю роботи штабу, якщо видно ефективну роботу – це означає, що кандидат може організувати роботу, має професійні якості», – вважає експерт.

Середовище кандидата. Оксана Дащаківська радить зважати на те, хто є командою кандидата, хто платить гроші (на виборчу кампанію), як кандидат підбирав людей на місцях: «Адже в разі перемоги ті люди, можуть стати владою на місцях».

Програма кандидата. «Це системний документ. Якщо кандидат підійшов належно, це свідчення відповідальності, вдається до популістичих гасел – нічого доброго не доводиться чекати. Знаю, наші програми всі популістські, однак, ранжування зробити можна. Зрештою і кандидатів вчити програми писати теж треба», – каже Оксана Дащаківська.

Ірраціональне. «Це щось у серці, те, що ніяк не здолаєш, це віра в персональні якості тої людини. Ірраціональне свідомо ставлю на 5 місце, бо нині як ніколи потрібен раціональний вибір. Більшість виборців виходить з установки вибір меншого зла. Так, ми завжди чекаємо кращого, але у нас є вибір. Зробімо його», – додала експерт КВУ.

Нагадаємо, Блаженніший Любомир (Гузар) вважає, що при виборі нового президента України треба керуватися принципом трьох «п». Кандидат має бути порядним, патріотичним та професійним.

Політолог Анатолій Романюк радить голосувати за найбільш рейтингового кандидата, аби вибори пройшли в один тур.

Tvoemisto.tv продовжує збирати та публікувати поради та критерії відомих людей, за якими вони робитимуть свій вибір 25 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!