7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

3106 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

Сitylife

Ми підібрали сімох львів'ян, які вперше йдуть у велику політику. А парками і храмами Львова тепер можна погуляти віртуально. Поляки назвали 7 аргументів, чому Львів – «місто для людей». Пропонуємо вам 5 заходів форуму енергозбереження у Львові, які варто відвідати, та 5 найважливіших рішень останньої сесії Львівської міськради. А тим часом муніципальній дружині Львова дозволили складати протоколи за куріння та вуличну торгівлю.

Транспорт

Маршрут одного з львівських тролейбусів продовжать до центру. Трамвай №6 відновив свій рух. Чи пустять у Львові нічні маршрутки і що думають про це львів'яни, чиновники та перевізники. А також в яких районах Львова ще ремонтують дороги та хідники.

Урбаністика

Відтак архітектор Юліан Чаплінський показав, як згідно з його проектом могла б виглядати оновлена вілла. А також на Підзамче почали облаштовувати незвичний дитячий майданчик. Водночас активістів, які розфарбовують мости у Львові, просять узгоджувати такі дії з мерією.

Культура

У Львові покажуть відреставровану версію фільму "ЗЕМЛЯ" Олександра Довженка в супроводі етно-хаос-гурту "ДахаБраха", а автори "Золотого вересня" зняли фільм з ветеранами УПА. Заньківчани покажуть виставу про націоналізм з Федором Стригуном у головній ролі, а "Міс України 2014" стала львів'янка.

Цікавості

Відомі львівські блогери виклали підбірку фото Львова, зроблених з висоти польоту літака. 5 порад від експерта про те, як обирати кавові зерна, воду, як обсмажувати і заварювати найсмачнішу в світі каву. А також, 5 рецептів унікальної кави, за якими можна приготувати найсмачніший напій вдома. А Єгор Соболєв розповів про те, кого і як люструватимуть в Україні.

Події та фестивалі

У рамках Дня туризму на площі Старий Ринок показуватимуть фільми про Львів. 28 вересня у Львові відбудеться Фестиваль автентичного мистецтва, де покажуть весільні танці та народний одяг. А на Ярмарку спорту, який також розпочався у нашому місті львів'янам покажуть, як захистити себе під час війни. Крім того, ми зібрали для вас низку благодійних заходів, які відбудуться цього тижня у Львові для допомоги військовим.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Герой DayLook цього тижня – львів'янин, що обирає одяг інтуїтивно, а фільм тижня у Львові – "Той, що біжить лабіринтом".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!