На правах реклами

Активісти зупинили контрабанду деревини біля Львова. Деталі

2940 0
53 вагони контрабандної деревини затримала поліція на Жидачівщині. Деревину везли транзитом з центральної України закордон, а у вівторок ці вагони зупинили у Ходорові активісти Української Галицької Партії.
Фото: facebook.com/taras.matviiv

Фото: facebook.com/taras.matviiv

Партійці УГП у Жидачеві вже кілька місяців намагаються відстежувати ситуацію з вирубками лісів у своєму регіоні. Вони змушені були ночували на вокзалі. За документами, у вагонах мала бути сосна, а при огляді вони виявили бук. Після цього партійці повідомили поліцію, СБУ, журналістів.

«Ми разом із працівниками СБУ перевіряємо, чи відповідає об’єм тієї деревини, яка перевозиться, тому, який зазначений у товарно-транспортній накладній. Обходимо кожен вагон. Наочно у третині вагонів можна зауважити порушення, які мають бути покарані. Вагони прямують із Рівненщини - і, скоріш за все, до Румунії. Кінцева станція у документах не зазначена, але на деяких вагонах крейдою написано “Ліс - Румунія”. Працівники станції та мешканці Ходорова кажуть, що через містечко за добу переїжджає 7-8 подібних ешелонів. Мораторій на експорт сировини з сосни набирає чинності з 2017 року, тому намагаються вивезти все, що зможуть», - каже Тарас Матвіїв, депутат Жидачівської районної ради.

На ситуацію також відреагував голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він зазначив, що особисто стежитиме за результатами слідства щодо незаконного вивезення деревини у Ходорові. 

Українська Галицька Партія закликає мешканців області гостро реагувати на факти вивезення лісів і перевіряти їх законність. Паралельно експертна група у партії розробляє пропозицію системного рішення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!