Мешканка Львівщини намагалась незаконно ввезти в Україну 44 гаджети Apple

545 0
Ноутбуки та 42 пари навушників вона заховала під обшивку авто.
Фото: Львівська митниця

Фото: Львівська митниця

Мешканка Мостиського району, що на Львівщині, намагалась незаконно перевезти через польський кордон 44 гаджети Apple. Вона заховала їх під обшивкою авто. Про це повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Відомо, що 15 листопада 34-річна жінка вʼїхала на пункт пропуску «Шегині - Медика» із Республіки Польща. Для проходження митного контролю водійка обрала смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор.

«Під час спілкування з працівниками митниці жінка помітно нервувала. Виходячи з аналізу та оцінки ризиків, її легковик було переведено у бокс поглибленого огляду. В кінцевому результаті у конструктивних порожнинах багажного відділення, під декоративною обшивкою та під пасажирським сидінням в салоні авто було виявлено прихований товар без ознак використання: два ноутбуки Apple MacBook Air та 42 пари навушників Apple AirPods with Charging Case», – йдеться у повідомленні митників.

Читайте також: Львівські митники виявили партію контрабандних IPhone 15 Pro на майже 3 млн гривень

У письмовому поясненні жінка заявила, що гаджети на орієнтовну вартістю 300 тис. гривень, вона самостійно заховала від працівників митниці. На порушницю склали адмінпротокол за ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів, а також їх конфіскацію.

Нагадаємо, нещодавно на кордоні в пункті пропуску «Шегині – Медика» митники виявили приховані товари на півмільйона гривень. 

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!