Через кордон на Львівщині намагалися незаконно перевезти посуд, який може становити антикварну цінність

3644 0
Машину з посудом зупинили в пункті пропуску «Краковець – Корчова».
Фото: Львівська митниця

Фото: Львівська митниця

На пункті перетину кордону «Краковець – Корчова» митники виявили автівку, у якій перевозили 38 одиниць антикварного фаянсового та фарфорового посуду з фірмовим гербом і написом «М.С. Кузнецов» на звороті. Про це повідомила пресслужба Львівської митниці. 

Посуд перевозив 43-річний громадянин Латвії, який прямував до Польщі, повертаючись з приватної поїздки в Україну і для проходження митного контролю обрав смугу «зелений коридор». 

Читайте також: Львівські митники виявили партію контрабандних IPhone 15 Pro на майже 3 млн гривень

За попередніми даними, виявлений посуд може становити антикварну цінність, проте підтвердити це зможуть після спеціальної експертизи. 

Наразі працівники митниці склали адмінпротокол, відповідно до ч.3 ст.471 (Недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо  вивезення за межі митної  території України та які переміщуються громадянами) МКУ. 

Довідка:

«Товариство виробництва порцелянових, фаянсових М. С. Кузнєцова» – одне з найбільших порцеляно-фаянсових виробництв російської імперії кінця XIX – початку XX століть. Було засновано в 1889 році російським промисловцем і підприємцем з роду Кузнєцових Матвієм Сидоровичем Кузнєцовим і проіснувало до 1917 року, коли більшість підприємств було націоналізовано. 

Більшість заводів підприємства розташовувалися в Україні, проте були і такі, що дислокувалися в російській імперії. 

Нагадаємо, нещодавно у пункті пропуску «Грушів-Будомєж» у автомобілі Volkswagen, яким керував 31-річний мешканець Львівщини, під час огляду працівники і виявили акумуляторні батареї для автомобілів Kia та Hyundai.

Володимир Федорович

_____________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!