Австрія та Нідерланди відкрилися для українців. Умови в’їзду

1652 0
1 липня країни дозволили в’їзд вакцинованим українцям з туристичною метою.
Фото: Jacob Owens

Фото: Jacob Owens

З 1 липня Австрія та Нідерланди дозволили в’їзд вакцинованим українцям із туристичною метою. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України. 

«Австрія та Нідерланди дозволили в’їзд із туристичною метою українцям, вакцинованим від COVID-19», – зазначили у Міністерстві. 

Відвідати ці країни українцям можна за умови повної вакцинації, яка відбулася за більш ніж 14 днів до подорожі. 

В’їзд до Австрії можливий без реєстрації та без карантину, однак з сертифікатом про повну вакцинацію проти COVID-19 такими вакцинами, як Comirnaty (INN) від BioNtech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm/BIBP SARS–CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac.

Читайте також: Посольство нагадало вболівальникам, що в’їзд до Італії для українців закритий

До Австрії також можливий в’їзд за наявності негативного ПЛР-тесту, однак після в’їзду в країну необхідно піти на 10-денний карантин, який можна припинити за допомогою негативного результату на тест, який зробили не раніше як на 5 день після в’їзду. 

В’їзд у Нідерланди також можливий за наявності сертифікату про повну вакцинацію вакциною Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Astra Zeneca EU (Vaxzevria), Johnson & Johnson (Janssen), Moderna (Spikevax), Astra Zeneca-SK Bio (Vaxzevria), Serum Institute of India (Covishield), Sinopharm BIBP або Sinovac.

Читайте також: Через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові можуть посилити обмеження

Нагадаємо, що напередодні в’їзд українів спроситив Кіпр. З 1 липня Кіпр не вимагатиме негативного результату тесту на коронавірус від щеплених мандрівників, що прибувають з України, але, вочевидь, не визнаватиме вакцину CoronaVac.  

Умови в’їзду спростив також Єгипет за наявності сертифікації про повну вакцинацію без ПЛР-тесту на коронавірус. В’їзд дозволили не менше, ніж через 14 днів після отримання другого щеплення.

Також зазначили, що вакцина має бути схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я та управлінням з лікарських засобів Єгипту. Сертифікати повинні містити QR-код і печатку офіційного органу, жодні виправлення, помилки або дописки не допускаються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!