У Львові досі не завершили будівництво корпусу школи на 3D-принтері

4724 0
Школа мала розпочати роботу з 1 січня 2024 року.
Візуалізація проєкту

Візуалізація проєкту

Навчальний корпус загальноосвітньої школи №23 на вул. Варшавській, 126, який розпочали будувати за допомогою 3D-принтера у 2022 році, мали здати в експлуатацію ще близько п’яти місяців тому. Наразі інноваційний проєкт все ще не завершено. Як повідомив Tvoemisto.tv перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, значну частину робіт вже виконали, однак ініціатор проєкту шукає фінансування для завершення усіх робіт.

«Було профінансовано і здійснено значну частину робіт, а на деяку ініціатор дошуковує фінансування, тому терміни запуску посунулись», – пояснив чиновник. 

Андрій Москаленко зазначив, що нещодавно відбулася зустріч із партнерською інституцією з Франції, де обговорювали завершення проєкту. Проте термінів ніхто назвати не може, адже фінансування проєкту немає. 

Нагадаємо, реалізацію проєкту 3D-друку навчального корпусу для першокласників у школі №23 у Львові розпочали навесні 2022 року. Роботи здійснюють у співпраці з французьким благодійним фондом Team4UA.

Раніше керівник управління освіти Львова Андрія Закалюка Tvoemisto.tv повідомив, що школу №23 обрали тому, що вона розташована у густонаселеному районі й має потребу у додаткових класах. Новий навчальний корпус розрахований для навчання 100 першокласників.

Студія дизайну інтер’єру оприлюднила візуалізацію майбутньої школи у Львові Початок робіт був запланований на жовтень, проте через масовані обстріли українських міст доставку обладнання та візит іноземних фахівців, які з ним працюють, вирішили перенести. Візуалізацію можна переглянути детальніше за посиланням.

Візуалізація

У липні 2023 року на вулиці Варшавській, 126 завершили зводити стіни школи за допомогою 3D-принтера. За концепцією проєкту, навчальний корпус матиме один поверх, де будуть розміщені класні кімнати, учительська, санвузли та хол з інклюзивним простором для всіх категорій учнів, зокрема, з особливими потребами.

Це буде корпус для початкової школи, де функціонуватимуть чотири класи. Загалом тут навчатиметься до 100 дітей. Вартість нового корпусу – 800 тис. доларів. Школа мала запрацювати з 1 січня 2024 року. Загалом додатковий навчальний корпус загальноосвітньої школи N°23 може стати найбільшим навчальним закладом у світі, побудованим за допомогою такого 3D-принтера.

Детальніше про те, яким буде новий корпус школи у Львові, що збудують за допомогою 3D-принтера, читайте тут.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!