Рекорд за цю зиму. Через ожеледицю за добу до травмпунктів Львова звернулася 131 людина

1919 0
Це рекордна кількість звернень за грудень.

За минулу добу до міських травмпунктів у Львові звернулася 131 людина. Це рекордна кількість звернень за грудень. Усі вони отримали травми через ожеледицю, яка вкрила вулиці та тротуари міста. Зокрема, у 8-ій лікарні допомогу надали 80 пацієнтам. У клінічну лікарню швидкої медичної допомоги Львова звернувся 51 мешканець, сімох – госпіталізували. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбах медзакладів.

Серед найчастіших травм медики називають переломи ніг чи рук, передпліччя, пошкодження зв'язок гомілковоступного та колінного суглобу, а також множинні забої різних ділянок тіла. Однак, зі слів лікарів, цього року немає великого ажіотажу зі зверненням травмованих на вулицях, у порівнянні з попередніми роками.

Читайте також: Як Львів втрачає гроші через снігопади, або Чому все потрібно робити вчасно

В опитуванні на Tvoemisto.tv у Фейсбуку понад 700 львів’ян зазначили, що вчора вулиці та тротуари біля їхніх будинків не були посипані ні сіллю, ані піскосумішшю, ні реагентами. Кажуть, усе місто ніби перетворилося на ковзанку. Зокрема, йдеться про вулиці у мікрорайонах Нового Львова, Сихова, Левандівки та вулиці Княгині Ольги – Стрийська – Сахарова – Наукова, Городоцька, Шевченка, Лисенка, Личаківська, Некрасова, Івана Франка, Героїв УПА, Федьковича, Коновальця, Чупринки, Володимира Великого, Симоненка, центр (площі Ринок, Митна, пр. Шевченка), і в цьому переліку ще багато вулиць.  

«Біля нас ще досить нічого, але пройшлися вчора центром міста – просто жах. Якщо на площі Ринок ще можна більш-менш впевнено пересуватися, то на довколишніх вулицях треба бути дуже обережними: скрізь крига і жодних ознак посипання», – каже Роман Крутяков.

«Суцільна ковзанка. Леотовича, Городоцька, Шевченка до «Сільпо» – ледь долізла і повернулася. Посипали тільки власники магазинів біля своїх установ. Решта хідника ніхто не посипав», – пише Лариса Горелікова.

Читайте також: Як вберегтися від травмування взимку. Поради МОЗ

«Від Антонича 20 і вниз до Коломийської – ковзанка. Не розумію, де поділись тонни піску», – каже Надія Романенко.

«За львів'ян ніхто не подумав. Вулиці міста  суцільна ковзанка. Неможливо ні ходити, ні їздити. Ганьба! За що ми платимо? Складається враження, що мешкаємо в якомусь задрипаному хуторі. Уявляю, що робиться в травматологічних відділеннях», – пише у коментарях Марія Лозинська-Богун.

Загалом львів’яни скаржилися на поганий стан вулиць, особливо ввечері багато хто просто не міг нормально дістатися додому. Водночас вчора у міськраді Львова повідомляли, що вже звернулися до керівників ОСББ, управляючих компаній, власників приватних будинків з проханням забезпечити посипання територій протиожеледними матеріалами – сіллю, піскосумішшю, реагентами. 

Натомість у Львові зростає кількість травм через ожеледицю. У травмпункти першого територіального медичного об'єднання Львова уже звернулися близько півтори сотні львів’ян.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!