Чому мешканці на Львівщині проти спецдозволів та Конгрес США підтримав допомогу Україні. Підсумки доби

940 0
Нині 21 квітня та 788 доба героїчного протистояння агресії рф.
Умовне фото

Умовне фото

Акцент дня: Чому мешканці на Львівщині виступили проти введення спецдозволів. «Ми думаємо, що найближчим часом організуємо громадські слухання в цих населених пунктах. Запросимо представників Державної прикордонної служби, щоб вони нам роз’яснили до кінця і в першу чергу жителям про всі нюанси даної постанови. Люди збурені й наша громада буде від цього мати збитки, тому що це вплине на розвиток туризму», – розповів виконувач обов’язків секретаря Стрілківської сільської ради Андрій Соджак.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 115 бойових зіткнень, з них 32, 28 і 25  на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено пункт управління, склад боєприпасів та ворожий засіб протиповітряної оборони.

Читайте також:  Де отримати безкоштовно обладнання для реабілітації на Львівщині. У Стебнику функціонує пункт прокату на базі Обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона.

Та: 59-річний львів’янин намагався незаконно перетнути кордон з Молдовою. Дорогою чоловік зламав ногу та не міг рухатися далі.

Ключові події:

1. Конгрес США підтримав виділення 60 млрд для України. За законопроєкт віддали голос 310 конгресменів, проти ж виступили 112. Тепер документ ще має пройти схвалення Сенату та президента. Під час розгляду законопроєкту відхилили всі правки, зокрема від конгресвумен Вікторії Спартц та Марджорі Тейлор Грін – остання виступала проти будь-якої допомоги Україні.

Читайте також: На Львівщині розблокували два пункти пропуску. Оформлення та пропуск вантажних транспортних засобів у «Шегині-Медика» та «Краківець-Корчова» здійснюється у звичайному режимі.

Та: У Рава-Руській частково розблокують кордон. Рух ваговозів має розпочатися о 08:00 21 квітня;

2. Два університети Львова увійшли в світовий рейтинг. Рейтинг QS World University Rankings формується на основі дослідження найкращих університетів світу з оцінки їхнього внеску в освіту та науку.

Читайте також: Коли у школярів Львова розпочнуться літні канікули. Під час воєнного стану тривалість навчального року в Україні встановлює Кабінет Міністрів України. Він визначив, що 2023/2024 навчальний рік триває до 28 червня 2024 року. Проте заклади освіти самостійно встановлюють дату завершення занять.

Та: У Львова з’явилося ще одне місто-побратим. Йдеться про бельгійський Мехелен;

3. На Великдень призначили додаткові рейси до Львова. Укрзалізниця збільшує пропозицію місць із Києва.

Читайте також: Що треба знати під час оплати готівкою у транспорті Львова. Його потрібно зберігати впродовж всієї поїздки;

4. Три маловідомі заповідники на Львівщині. Як добратися зі Львова і що там можна побачити. Директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько під час інтерв’ю Tvoemisto.tv рекомендувала відвідати «Древній Звенигород», «Давній Пліснеськ» і «Стільське городище».

Читайте також: На площі Ринок у Львові запрацював фермерський ярмарок. Він функціонуватиме щосуботи з 10.00 год. до 16.00 год.

Та: Наступного тижня після карантину запрацює ЛКП «Лев». Підприємство було 2 місяці на карантині;

5. Де у Львові проведуть майстер-класи до Великодня. Перелік місць. Tvoemisto.tv розповідає, де і коли відбудуться події у Львові та як долучитися.

Читайте також: У Львові триває конкурс на найкращі фото квітучих локацій міста. Де знайти ці місця та як взяти участь. Автори найкращих робіт отримають спеціальні подарунки.

Погода у Львові: Якою буде погода на вихідних у Львові. У неділю часом невеликий дощ, удень до 13°. 22 квітня короткочасні дощі. Уночі 1 – 6° тепла, місцями заморозки, удень 6 – 11°. 23 квітня уночі 1 – 6° тепла, заморозки; удень до 13°. 24-25 квітня дощитиме. Уночі 2 – 7° тепла, вдень 6 – 11°. 26 – 27 квітня без опадів, температура зросте до 16°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!