Чи відкриють у Львові мозаїку Патика, яку ховали під вагонкою 11 років

2780 0
На вулиці Сахарова,45 унікальне панно ще 2009 року закрили вагонкою.
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Міська рада веде перемовини із власниками «Фуршету» на вул. Сахарова,45, щоб відкрити мозаїку учня та племінника Володимира Патика Романа – «Імпульс і контроль». Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко.

Читайте також: Нам потрібні конкретні правила гри. Чому у Львові знищили мозаїку на магазині «Океан»

«Власник приміщення надав всю документацію по проєкту. І ми узгоджуємо юридичні моменти, яким чином будемо її відкривати, хто буде за це платити. Бо це приватна власність і ми не можемо інвестувати сюди кошти. Поки що ми не маємо підтвердження, чи це буде власник приміщення», – сказав Андрій Москаленко.

За його словами, у цьому випадку складніше вирішити питання панно. Там повністю був видозмінений фасад.

«Якщо знімати (вагонку – ред.), то потрібно видозмінювати наступні роботи, а ще є орендарі, з якими підписані угоди. Всі погоджуються відкрити мозаїку, але потрібно владнати питання фінансування та підписати угоду», – пояснив Андрій Москаленко.

Читайте також: Мозаїку на колишньому «Океані» відновили

Зазначимо, що мозаїка учня Володимира Патика була під металевою вагонкою з 2009-го року. Із закликом її відкрити виступили архітектори Ukrainian Modernism.

Нагадаємо, що у Львові демонтували радянську мозаїку магазину «Океан». Забудовника ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» за знищення мозаїки оштрафували на понад 90 тисяч гривень. Тепер її наново відновили. Також на Львівщині у Новому Роздолі зруйнували кінотеатр із мозаїкою Володимира Патика.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!