Чи з’єднає Львів і Перемишль новий поїзд?

4156 0
В грудні цього року планується відновлення міжнародного залізничного сполучення між Львовом та Перемишлем. Так, на маршруті курсуватиме рейковий автобус польського виробництва Pesa 620M.
фото: ostarbeiter, stezhkamu,wikimapia

фото: ostarbeiter, stezhkamu,wikimapia

За попередніми даними відправлення зі Львова планується о 8:10, а в прибуття в Перемишль – 0 9:48. У зворотньому напрямку потяг стартуватиме о 17:50 й прибуватиме до Львова – о 21:15. Новий поїзд був запущений завдяки співпраці PKP Intercity і "Укрзалізниці". За повідомленням прес-служби PKP Intercity, курсування рейкового автобуса оплачується дотаціями Міністерства інфраструктури та розвитку Польщі.

 

За даними «Радіо Жешув» , спершу запуск дійсно планувався на грудень поточного року, однак згодом дату перенесли на березень 2016 року. Зокрема повідомляється про те, що польські залізничники вже почали ремонт широкої колії на відтинку від кордону до Перемишля – близько 10 км. залізничного полотна.

«Поїзд Львів-Перемишль має мати категорію міжнародного швидкого поїзда. Години приїзду і від’їзду повинні уможливити пересадку на інші поїзди, які їдуть углиб Польщі та України», - йдеться у публікації.

Читайте також: У грудні почне курсувати прямий потяг Варшава-Львів. Оновлено

Проте, як повідомила Tvoemisto.tv прес-секретар Львівської залізниці Юлія Грабова, пропозиції й мова про обговорення щодо запровадження відповідного маршруту дійсно ведуться, проте ніяких конкретних рішень поки що немає. Відповідно, невідомо, коли такий поїзд почне курсувати.

До 2007 року на цьому відрізку вже курсував щоденний пасажирський поїзд Чернівці-Перемишль. Однак через сигаретних контрабандистів у 2007 році поїзд скасували. В історії залізничних перевезень між Львом і Перемишлем був ще один денний поїзд, який припинив курсувати у жовтні 2007 року, через два місяці після запуску.

За матеріалами: UNN, zaxid.net

 

                                                                                                                             Опублікувала Мар’яна Федина

                                                                                                                      

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!