Політична реклама

Чим небезпечна содова дієта

9805 0
Содова дієта для схуднення активно обговорюється лікарями і вченими.

Для схуднення вона, в першу чергу, застосовується із-за своєї дешевизни. Однак існують серйозні протипоказання до її застосування, інформує Вкурсе.

Так, не можна застосовувати цю дієту у разі таких захворювань:

Серцево-судинні захворювання (стенокардія, порушення ритму, високий тиск),

Кишкова патологія (гастрит, виразка),

Цукровий діабет,

Вегето-судинна дистонія,

Вагітність.

В результаті багатьох експериментів вчені встановили, що сода в якості єдиного засобу для схуднення не може використовуватися. Вона у вигляді слабкого розчину застосовується для зняття запалення слизової оболонки рота і носа.

Для цих цілей готується спеціальний напій: ½ чайної ложки розчиняють у склянці води. Розчин приймається вранці. Напій деякі люди використовують і для схуднення.

Потрапляючи в шлунок содовий розчин порушує кислотність рідкого середовища органу. Кисла реакція вмісту шлунка необхідна для переварювання білків, тому нейтралізувати її можна тільки при надмірно підвищеною кислотностю під контролем лікаря.

Содова дієта знижує апетит, погіршуючи розщеплення і всмоктування жирів. Потрапляючи в шлунок, гідроксид натрію нейтралізує жири їжі. Для видалення жирного нальоту з поверхні посуду використовують розчини, що містять соду.

Клінічні експерименти показали, що содова дієта підвищує ефект схуднення за рахунок прискорення біохімічних та енергетичних процесів в організмі. Одночасно луг пов'язує рідину в організмі, підвищуючи артеріальний тиск.

Регулярне вживання соди в їжу змінює кислотно-лужну рівновагу крові. Не дивуйтеся в цьому випадку виникнення метеоризму, діареї, головного болю, блювоти.

І все-таки для схуднення содова дієта застосовується у вигляді ванн. Вони втілюють в собі корисні властивості гідроксиду натрію без негативного впливу на організм.

Содові ванни розслаблюють тіло, очищають його від негативної енергії. Содова дієта у вигляді ванн за рахунок прискорення руху крові по лімфатичній системі позбавляє від зайвих кілограм шляхом руйнування жирових клітин в підшкірній жировій клітковині.

Щоб приготувати содову ванну необхідно додати 300 грам харчової соди. Приймати ванну протягом 30 хвилин щодня і, на думку дієтологів, можна позбутися від 1,5 кг ваги протягом тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!