МОН знову рекомендувало підручник з хімії, де радять лікувати рак і відбілювати зуби содою

1195 0
У підручнику з хімії для учнів 9 класів вказано, що харчова сода допомагає у профілактиці та лікуванні онкозахворювань
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки України знову рекомендувало підручник з хімії, у якому йшлось, що вживання соди є профілактикою раку. Про те, що цьому підручнику знову надали гриф «Рекомендовано» пише видання НУШ, посилаючись на документ, опублікований на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

Йдеться про підручник з хімії для учнів 9 класів, який Міносвіти рекомендувало у 2017 році. У ньому вказали, що харчова сода допомагає у профілактиці та лікуванні онкозахворювань, а також у відбілюванні зубів. Цього року цей підручник авторства Марії Савчин знову опинився у наказі МОН із позначкою «рекомендовано».

Торік МОН рекомендувало цей підручник до використання, але після скандалу там  заявили, що порада «лікувати» рак содою розвиває критичне мислення. У міністерстві рекомендували вчителям заклеїти в підручнику інформацію про соду.

Утім у зараз в електронній версії підручника є інший текст.

Нагадаємо, у підручнику з хімії для учнів 9 класів, який Міносвіти рекомендувало у 2017 році, вказано, що харчова сода допомагає у профілактиці та лікуванні онкозахворювань, а також у відбілюванні зубів. Інформація для підручника була взята із сайту Всеукраїнської асоціації пенсіонерів. В книжці також написано про спиртові компреси для при застудних захворюваннях.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!