Для львів'ян запроваджуть електронні медичні картки: що зміниться

2477 0
Львів стане одним із пілотних міст після столиці, де у Військово-медичному клінічному центрі Міністерства оборони України впроваджуватимуть систему електронної медицини. Так, сьогодні тут офіційно дали старт проекту впровадження електронної картки пацієнта: наразі розпочинають дослідну експлуатацію, реалізувати ж обіцяють до кінця року. Про це інформує прес-служба ЛМР.
фото: facebook, hi.dn.ua

фото: facebook, hi.dn.ua

Систему побудовано за ресурси донорів і за допомогою волонтерів, завдяки чому проект з бюджетом в 10 мільйонів гривень запустили для госпіталю безкоштовно. У недалекому майбутньому заплановано масштабувати систему на всі військові госпіталі, аби забезпечити більш швидке надання першої допомоги і більш якісне лікування.

Читайте також: Як зміниться медицина. 5 тез канадського професора

За словами радника міського голови Львова Яніки Мерило, електронно-медична картка пацієнта дасть можливість лікарям і медичному персоналу у віддаленому доступі переглянути історію хвороби пацієнта, його діагноз та клінічні дослідження, що дозволить швидше та більш якісно надавати медичну допомогу.

Читайте також: Чи буде в Україні платна медицина? Три тези міністра

Також картка даватиме змогу замовити собі цифровий рецепт, отримати певні види довідок або й записатись на прийом до лікаря. «До прикладу, якщо ти кожного місяця маєш отримувати певні ліки, то тобі не треба буде знову і знову стояти в черзі – ти зможеш одразу прийти в аптеку й отримати той рецепт, який ти замовив через Кабінет мешканця. Це важливо не лише для пацієнтів, а й для лікарів, адже вони матимуть змогу бачити історію хвороби, зроблені рентгени та аналізи. Це даватиме їм більш комплексну картину, що означає і більш точний діагноз. Також це допоможе отримати відповідні довідки: скажімо, якщо вам потрібно оновити водійські права, то для чого ще раз здавати ті аналізи, які ви вже здавали незадовго до цього? І що також важливо – картка даватиме можливість записатися на прийом до лікаря. Загалом, це дуже довгий процес, однак важливо, що ми вже рухаємось правильним шляхом», – зазначила вона.

Читайте також: Як реформують медицину Львова. 10 перших кроків

Нагадаємо, Львів – перше місто в Україні, яке в червні цього року відкрило інтернет-портал «Особистий кабінет мешканця» з важливими електронними послугами (замовлення завірених копій ухвал ЛМР, видача довідок про перебування на квартирному обліку, довідки про несудимість в МВС, довідки про доходи в ДФС, а також низка електронних сервісів, таких як електронне звернення тощо). Окрім цього, наприкінці місяця почнуть видавати перші електронні Картки львів’ян – учасників АТО.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!