До майбутнього ПП Нижанковичі – Мальховіце відремонтували 6 доріг. За чиї кошти

2890 0
На Львівщині у межах проєкту з поляками відремонтували 6 доріг протяжністю 3,7 км.
Фото: Юрій Бучко

Фото: Юрій Бучко

До майбутнього пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі – Мальховіце відремонтували майже 13 кілометрів доріг з обох боків кордону. Для Львівщини скерували понад 844 тис євро. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Читайте також: На Львівщині нарешті розпочали ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів

Дорогу ремонтувати у межах українсько-польського проєкту «Пантера – Транспорт у районі Перемишля та Нижанкович за спадщину співпраці». Його реалізовували упродовж трьох років.

Загальний бюджет становив 2,5 млн євро. Для Львівщини скерували понад 844 тис євро. Також з обласного бюджету виділили цього року понад 12 млн грн.

«У прикордонному смт Нижанковичі на Старосамбірщині відремонтували 6 доріг протяжністю 3,7 км. Це вулиці Гагаріна та Лесі Українки з прилеглими до них Першотравневою, Сонячною, Шкільною та Франка. Дороги облаштували бруківкою, освітленням та системою відеомоніторингу. Ще 8,7 км місцевих доріг реконструювали у Перемишльському повіті», – розповів Юрій Бучко.

Читайте також: Ремонтувати другу прикордонну дорогу ПП «Смільниця» – Старий Самбір будуть уже в наступному році

Нагадаємо, що цього року на Львівщині розпочали ремонт п’яти доріг, що ведуть до кордону з Польщею. Йдеться про дороги КПП «Смільниця» – Старий Самбір (3 км), Грушів – Немирів (9 км), Червоноград – Рава-Руська (53,14 км), Яворів – Грушів (20 км) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,4 км). Зокрема, у серпні почали ремонт першої – Яворів – Грушів.

Ремонт виконуватимуть за кредит у 60 млн євро від уряду Польщі. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Фото Юрія Бучка



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!