ПП «Нижанковичі – Мальховіце», який мали запустити в грудні, ще не запрацював. У чому причина

1470 0
З боку Львівської області під'їзну дорогу вже облаштували, встановили шлагбауми та світлофори.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце», який мав запрацювати до кінця 2022 року у режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон, ще не функціонує. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, з боку Львівської області під'їзну дорогу до пункту пропуску вже облаштували, встановили шлагбауми та світлофори. Тобто Львівщина повністю готова до початку функціонування контрольного пункту, проте наразі не можна розпочати його роботу, поки польський бік не завершить увесь комплекс необхідних робіт.

За його словами, найближчим часом Польща має завершити ці роботи, однак точні терміни не назвав.

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

«З польського боку вони ще не доробили дорогу. Також у них не створено модульних будиночків. Я думаю, що найближчим часом вони це зроблять, і ми відкриємо пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце», – сказав Юрій Бучко.

Зауважимо, що пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» працюватиме в режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон. Тобто пропускатимуть великогабаритні вантажівки, так звані TIRи, але тільки ті, що рухаються без вантажу. З 2024 року ПП мав би почати функціонувати повноцінно.

Нагадаємо, пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» спершу планували відкрити до 2024 року, однак пізніше у Львівській ОВА зазначила, що до кінця цього року він має запрацювати у режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон. Це передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як на КПП «Грушів», а вартість робіт становить 109 мільйонів злотих, що оплачує польська сторона. Загалом будівництво п’яти нових пунктів пропуску на території Львівської області потрапили у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Йдеться про пункти Лопушанка, Варяж, Белз, Мшанець та Боберка. 

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!