До вересня у Львові обіцяють понизити всі пішохідні переходи

2333 0
Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив основні вимоги та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах у Львові, аби зробити їх доступнішими для осіб з інвалідністю, жінок з візочками та інших маломобільних груп населення. Як повідомив перший заступник міського голови Олег Синютка, до вересня місто повинне забезпечити стовідсоткове пониження пішохідних переходів.
Фото: life.pravda.com.ua

Фото: life.pravda.com.ua

Рішення виконавчого комітету визначило основні вимоги до облаштування понижень тротуарів на пішохідних переходах та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах, в умовах різної ширини тротуару.

 "Районні адміністрації отримали завдання завершити роботи з облаштування пониження пішохідних переходів. Для того, щоб кожен район не робив пониження на свій смак, виконком затвердив типовий варіант, який передбачає, що не буде асфальту, а місце буде викладене плиткою. По-перше, тротуар буде довше зберігатись, по-друге, у випадку пошкоджень, буде легко відновити. Неповносправні люди, матері з дитячими колясками будуть переходити з тротуару на тротуар, не відчуваючи перешкод", – розповів в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

Такі варіанти вже є відпрацьовані у світі, зокрема у Барселоні. Враховуючи специфіку Львова, вирішили, що для широких тротуарів бокові бордюри будуть підвищені, а на малих тротуарах зроблять ухили в дві сторони – і в сторону переходу, і в сторону руху тротуаром. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!