Два українських фільми перемогли на престижному фестивалі у США

1551 0
Обидва фільми розповідають про війну в Україні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На міжнародному кінофестивалі «Санденс» у США перемогу здобули відразу два українських фільми. Йдеться про «Клондайк» та «Будинок зі скалок», пише BBC. 

Фільм «Клондайк» української режисерки Марини Ер Горбач, створений спільно з Туреччиною, розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій після авіакатастрофи рейсу MH17 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Режисерка фільму підкреслює, що цей фільм є приводом привернути увагу до життя людей під час війни в Україні. 

Стрічка «Будинок зі скалок» спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України, режисером якої є Сімон Леренг Вільмонт, розповідає про декількох соціальних працівників на сході України, які працюють в особливому дитбудинку та створюють безпечний простір для дітей.

Другий режисер та лінійний продюсер Асад Сафаров зазначив, що стрічку створювали 2,5 роки.  

Нагадаємо, що у 2020 році приз «Санденс» за найкращу режисуру документального фільму отримала українська режисерка Ірина Цілик та її фільм «Земля блакитна, ніби апельсин».

Фестиваль «Санденс» є одним з найпрестижніших у світі кінофестивалів незалежного кіно. Він проводиться щороку наприкінці січня в Парк-Сіті (штат Юта, США).

Читайте також: «Я, «Побєда» і Берлін» та «Мої думки тихі 2». Топ українських стрічок 2022 року

Зазначимо, що на цей рік заплановані зо два десятки прем’єр українських фільмів, зокрема «Довбуш», «Мавка», «Наші котики – 2», «Я, «Побєда» і Берлін», «Мирний-21», «Еґреґор», «Мої думки тихі 2», «Королі репу» та «Між нами». У 2022 році на кіновиробництво в бюджеті України заплановано 1,687 млрд грн. Пропонуємо огляд українських фільмів, які мають вийти у національний прокат у 2022 році.ф


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!