Директора Західноукраїнського дитячого медцентру Андрія Синюту відсторонили від роботи

1599 0
Його відпустили під заставу 115 тис. грн.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Головного лікаря Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Андрія Синюту, якого підозрюють у корупції під час проведення медичних тендерів, на місяць відсторонили від роботи. Про це Tvoemisto.tv повідомим прокурор Юрій Кишка.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об'єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

Його відпустили під заставу 115 тис. грн. Андрія Синюту затримали 26 грудня, безпосередньо після того, як він у своєму офісі отримав 24,5 тис. грн хабаря. Натомість колектив «Чорнобильської лікарні» назвав затримання керівника дискредитацією медзакладу та висловив йому підтримку.

Директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько уточнив Tvoemisto.tv, що обов’язки головного лікаря Чорнобильської лікарні наразі виконує заступниця Андрія Синюти Олена Козлова.

За інформацією прокуратури, до корупційної схеми причетне керівництво кількох обласних медзакладів, зокрема «Охматдит», військовий госпіталь, Львівський Центр екстреної меддопомоги, лікарня швидкої допомоги, обласний кардіоцентр та регіональний діагностично-лікувальний онкоцентр. У прокуратурі кажуть, що завдяки непрозорим тендерам керівництво лікарень отримувало 10-15% «відкатів».

Читайте також: У Львові на хабарі затримали чиновницю міської ради

Додамо, ЛОДА хоче реорганізувати дитячу обласну клінічну лікарню «Охматдит», приєднавши її до ЗУСДМЦ. Деякі львівські активісти виступили проти, аргументуючи тим, що влада хоче продати приміщення «Охматдиту». 

Наталія Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!