«Ексрегіонал» Сергій Шкарлет виконуватиме обов’язки міністра освіти

2793 0
Останні роки він працював ректором Чернігівського технологічного університету.
Фото: МОН

Фото: МОН

Сергія Шкарлета призначили заступником міністра освіти та виконувачем обов’язків очільника МОН. Про це під час засідання Кабміну сьогодні, 25 червня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Easy English на карантин. Підбірка безкоштовних ресурсів, щоб вивчити англійську мову

Він замінить на цій посаді львів’янку Любомиру Мандзій. Раніше його намагалися призначити міністром освіти, але у Верховній Раді не вистачило голосів, хоча президент Володимир Зеленський особисто збирав підписи за його призначення.

Сергій Шкарлет народився в Узбекистані, навчався у Київському політехнічному інституті та Чернігівському технологічному інституті. Має математичну освіту.

У 2010 році балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів» та висловлював підтримку експрезиденту Віктору Януковичу. Через п’ять років він балотувався до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але у раду так і не потрапив. Останні роки він працював ректором Чернігівського технологічного університету.

Крім цього, антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» заявила про факти академічного плагіату в науковій роботі Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях». Сам він плагіат заперечує.

Ексміністерка освіти Ганна Новосад опублікувала документи, які свідчать, що Сергій Шкарлет витратив 60 тисяч доларів на службовий автомобіль Volkswagen Amaroc Volcano. Ці кошти нібито мали піти на платню викладачам. Сам Шкарлет пояснив депутатам, що цей автомобіль-пікап купили для кафедри автомобільного транспорту.

Читайте також: 32 львівських учителів не допустили на ЗНО через позитивний ІФА-тест на коронавірус

Нагадаємо, що з 25 березня обов’язки міністра освіти виконувала львів’янка Любомира Мандзій. До неї міністеркою була Ганна Новосад, яка пішла у відставку в березні разом із урядом Олексія Гончарука.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!