Для п’ятикласників надрукують підручники з математики й мови

1361 0
Підручники з інших предметів будуть доступні в електронному вигляді на сайті МОН та ІМЗО.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Для п’ятикласників надрукують підручники з математики і української мови, повідомляє Освіта.юа з посиланням на міністра освіти Сергія Шкарлета.

Загальний наклад примірників, які надрукують – понад 1 млн 300 тисяч.

За словами міністра, відповідна домовленість про фінансування друку підручників вже досягнута з міжнародними партнерами МОН.

Читайте також: Майже 1300 підручників доступні для школярів онлайн

«На сьогодні команда міністерства разом з партнерами і донорами докладають максимум зусиль для пошуку коштів та інших джерел для фінансування виготовлення підручників. Нас дуже сильно підтримує Рада Європи, дитячий фонд ЮНІСЕФ, і вже є домовленість про друк підручників для 5 класу з математики і української мови загальним накладом понад 1 млн 300 тисяч примірників», – каже Сергій Шкарлет.

Інші підручники будуть доступні в електронному вигляді на сайті Міністерства та Інституту модернізації змісту освіти.

Окрім того, міністр розповів, що видавництва, які друкують підручники, планують перераховувати частину прибутку від друку в фонд United24.

«Будемо сподіватись, що таким чином нам вдасться зібрати й на інші підручники», – наголосив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що підручників для учнів п’ятих класів, які йдуть у Нову українську школу, немає. Найімовірніше, діти працюватимуть за онлайн-підручниками. Керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк зазначив, що на рівні міста таке питання вирішити не можна, адже це компетенція міністерства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!