На фестивалі «Ту Стань!» будуть лекції про лицарство та пропаганду

2170 0
1-3 серпня у с. Урич Сколівського району на Львівщині пройде вже традиційний фестиваль «Ту Стань!». Через події в країні захід буде проведений у зміненому форматі. Організатори запрошують обговорити актуальне питання лицарства у наші дні та послухати лекції щодо антиукраїнської пропаганди і «перекручування» історії України у форматі вуличної школи.
Фото: attractive-ukraine.com

Фото: attractive-ukraine.com

До участі у фестивалі також запрошують реконструкторів доби Київської Русі; танцюристів середньовічних танців; ремісників та майстрів, які можуть навчити своєї справи відвідувачів, та презентувати власні вироби; торгівців продуктами, притаманними для нашого регіону; вуличних музик; лекторів з культури, історії та давніх ремесел для проведення лекцій і дискусій у Тустанській школі; волонтерів.

Формат «Ту Стані!-2014» – це поєднання військового табору та середньовічного містечка з ярмарком. На відвідувачів чекають імпровізовані подвір’я, на яких можна буде ознайомитися із технологіями виготовлення та обробки основних матеріалів; бої воїнів-русичів, монголо-татар та балтів; виступи вуличних музикантів; штурм фортеці та багато іншого. Всі охочі зможуть спробувати себе у майстерності бою та ремеслі своїх предків, грати на давніх музичних інструментах та взяти участь у штурмі фортеці, навчитися середньовічних танців та дізнатися історію фортеці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!