Фільм колишнього львів’янина може стати номінантом на «Оскар»

2655 0
Український Оскарівський комітет прийняв три фільми для участі у відборі фільму-номінанта від України у 2014 році на премію «Оскар» Американської кіноакадмії кінематографічного мистецтва і наук. Номінація – «Фільм іноземною мовою».
Фото: visti.pro, ogo.ua і Facebook фільму "Трубач"

Фото: visti.pro, ogo.ua і Facebook фільму "Трубач"

Це фільм «Плем’я» режисера Мирослава Слабошпицького, який раніше жив у Львові. Також фільм «Поводир» режисера Олеся Саніна та «Трубач» Анатолія Матешка, пише сайт Асоціації продюсерів України.

«Плем'я» – інноваційний фільм-експеримент режиссера Мирослава Слабошпицького, де ролі грають глухонімі та не професійні актори. В український прокат фільм виходить 11 вересня.

Повнометражний художній фільм «Поводир, або квіти мають очі» Леся Саніна – це подорож радянською Україною хлопчика Петра і українського сліпого музиканта Івана Кочерги. Події відбуваються в 1930-х роках в СРСР – драматичні часи індустріалізації, колективізації, голоду та нищення інтелігенції. Всеукраїнський прокат з 12 листопада.

Повнометражний художній фільм «Трубач» режисера Анатолія Матешка розповідає про юного трубача дитячого естрадно-духового оркестру Миколу Шевченка. Він не лише талановито грає, але й пише музику, чим привертає увагу всесвітньо відомого музиканта Юджина Гайсина, що гастролює в місті. Це абсолютно київська історія про конкуренцію між двома дитячими оркестрами. Все, як у дорослих, – любов, інтриги, заздрощі і добро, яке, звичайно, переможе зло.

В український прокат фільм виходить 27 березня.

Комітет приймав заявки з 1 до 29 серпня. Вручатимуть нагороди 15 січня 2015 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!