Гарантований пакет медпослуг стане частиною державного бюджету

1688 0
Акредитацію медичних установ передадуть незалежному агентству.
Фото: life.pravda.com.ua

Фото: life.pravda.com.ua

Детальний опис гарантованого пакета медичних послуг і лікарських засобів Верховна Рада затвердить як невід'ємну частину державного бюджету в складі проекту закону про держбюджет, повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк на брифінгу в Києві .

За його словами, таке рішення прийнято за підсумками засідання Національної ради реформ та внесено у проект закону про медичну реформу, передає «Інтерфакс-Україна».

Крім того, з 2022 року акредитацію медустанов і розробку стандартів медичної допомоги здійснюватиме спеціально створене державне некомерційне незалежне агентство, яке в своїй роботі спиратиметься на оцінку медичних технологій.

За рекомендацією Нацради реформ проект закону про державні гарантії надання медпослуг і лікарських засобів (№6327) доповнено нормою, що забороняє лікарю відмовляти брати пацієнта на обслуговування на підставі наявності хронічного захворювання, віку, місця проживання або соціального статусу.

Як повідомив П.Ковтонюк, впровадження державного гарантованого пакета медичних послуг на рівні первинної медичної допомоги заплановано з липня 2018 року, на рівні вторинної та третинної медичної допомоги - з 2020 року. При цьому офіційна співоплата до 2021 року досягне 13,3% від загального обсягу витрат на охорону здоров'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!