Голова громади на Львівщині написав заяву в поліцію на військових, які демонтували радянський пам’ятник

4051 0
Один із військових перебував у короткій відпустці, а інший зараз на тривалій реабілітації після важкого поранення.
Вигляд пам

Вигляд пам'ятника до знесення

У неділю, 5 березня, українські військові демонтували радянський пам’ятник, розміщений у с. Бориня на Самбірщині. Через голова Боринської ТГ Михайло Шкітак написав заяву в поліцію на захисників. Про інцидент розповів військовий 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Антон Петрівський у Facebook.

У коментарі Tvoemisto.tv Михайло Шкітак зазначив, що написав заяву в поліцію, оскільки знесення пам’ятника відбулося без офіційного дозволу. 

«6 березня мені стало відомо, що невідомі особи знесли радянський пам’ятник. Про цей інцидент я був зобов’язаний відповідно до закону повідомити у поліцію, адже це пам'ятка архітектури. Ми не проти його знесення, однак ми повинні діяти згідно із законодавством», – сказав він.

Читайте також: Біля Львова знесли пам'ятник радянському солдату. Відео

Зазначимо, що на Львівщині є понад 180 об'єктів, що підлягають декомунізації. Частина з них стане експонатами майбутнього музею тоталітарних режимів. Демонтаж об’єктів радянської доби, об’єктів, що прославляють імперських російських діячів, представників культури і мистецтва чи історичні події, а також перейменування радянських топонімів, які підлягають декомунізації відповідно до чинного законодавства або потреб часу мають завершити до кінця цього року.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!