Політична реклама

Головна нагорода в Каннах дісталася австрійцю Міхаелю Ганеке за фільм "Кохання"

1656 0
Головний приз щорічного Каннського міжнародного кінофестивалю отримав вчора, 27 травня фільм австрійського режисера Міхаеля Ганеке «Кохання». Фільм, знятий французькою мовою, присвячений останнім дням старої подружньої пари. Це вже друга «Золота пальмова гілка» для Міхаеля Ганеке – в 2009 році на фестивалі в Каннах переміг його фільм «Біла стрічка».
фото: liveinternet.ru

фото: liveinternet.ru


Гран-прі фестивального конкурсу – друга за значенням нагорода – дісталася трагікомедії італійського режисера Маттео Гарроне«Реаліті-шоу».

Приз за кращу режисуру отримав мексиканець Карлос Рейгадас (за фільм Post Tenebras Lux – «Світло після заходу»).

Кращим актором журі визнало Мадса Міккельсена з Данії – за роль у фільмі «Полювання». Аналогічний жіночий приз розділили дві молоді румунські актриси – Космина Стратан і Христина Флутур, які зіграли у фільмі режисера Крістіана Мунджу «За пагорбами».

Приз журі Каннського кінофестивалю, яке цього разу очолював італійський режисер Нанні Моретті, отримав британець Кен Лоуч – творець фільму «Доля ангела».

Фільм Сергія Лозниці «В тумані» отримав нагороду журі Міжнародної асоціації кінокритиків Каннського кінофестивалю.

Джерело: Радіо Свобода


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!