Храм Святого Миколая дореставрують за 200 тисяч гривень

1833 0
Минулого року на реставрацію найстарішого храму Львова витратили 3,5 млн гривень.
фото: Андрій Поліковський

фото: Андрій Поліковський

Цього року на продовження реставраційних робіт у церкві Святого Миколая, що на вулиці Богдана Хмельницького, 18, із міського бюджету виділили 200 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Минулого року ми розпочали ремонтно-реставраційні роботи у церкві Миколая. Цього року роботи продовжаться. Зокрема проектом передбачено заміну покриття даху на мідне, проведення гідроізоляції стін фундаменту і благоустрій території. За спонсорські кошти минулого року були відновлені хрести», – розповіла керівниця управління охорони історичного середовища міської ради Лілія Онищенко.

Читайте також: Поблизу церкви Святого Миколая археологи виявили давній цвинтар. Фото

Реставрувати найстаріший храм Львова розпочали торік. Тоді на роботи виділили майже 3,5 млн гривень. Ремонтом церкви займалось КП «Центр Комплекс». Згідно з технічною документацією, за минулий рік провели 30% усіх робіт. Загалом тут запланували замінити крокви, здійснити вогнезахист та блискавкозахист, відремонтувати дощову та дренажну каналізацію, відреставрувати вікна і куполи, побудувати підпірну стіну, замінити усі контактні мережі, однак стіни реставрувати поки не будуть. 

Довідка: Найстаріша пам'ятка монументальної архітектури міста, яка дає певне уявлення про характер давньоруського будівництва, – це Миколаївська церква. Припускають, що саме вона була родинною усипальницею князів. Збудували її під горою Будельницею на колишньому Волинському тракті. Після пожеж, частих грабунків та інших негараздів від споруди княжої доби лишилися лише деякі фрагменти стін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!