Християни східного обряду відзначають Успіння пресвятої Богородиці

2670 0
Цього дня завершується піст, що тривав із 14 серпня, та розпочинається цикл Маріїних свят.
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Сьогодні, 28 серпня, християни східного обряду відзначають празник Успіння Пресвятої Богородиці. Цього дня завершується піст та розпочинається цикл Маріїних свят.

«Відхід Богоматері є не святом смерті, а навпаки – торжеством життя. Успіння Богородиці – це славне завершення її земного життя і початок щасливої вічності. Божа Матір уснула, таким чином поєднуючи земне і небесне. У цьому святі Марія стає для нас прикладом доброго, правильного життя, дороги до вічного щастя у небі», – ідеться на сайті Духовна велич Львова.

Існує передання, що за три дні перед Успінням Архангел Гавриїл сповістив Пречистій Діві Марії про Її перехід у вічність. Того дня в Єрусалимі зібралися всі апостоли, що проповідували в різних частинах світу. Запізнився лише святий апостол Тома. За душею Своєї Матері з’явився Ісус Христос у супроводі ангелів і святих, а апостоли під спів гімнів віднесли Її тіло до гробу і три дні не відходили від нього. На третій день з’явився апостол Тома і бажав попрощатися з Божою Матір’ю. Коли ж гробниця була відкрита, то замість тіла Пресвятої Богородиці апостоли знайшли квіти та похоронні пелени. Тоді вони здогадалися, що не тільки душа, але й тіло Пресвятої Богородиці було взято на небо.

Додамо, що у Львові є два храми Успіння пресвятої Богородиці. Це храм УГКЦ на вул. Максимовича, 2б та храм Успіння пресвятої Богородиці ПЦУ на вул. Руській, 5/7. 

Tvoemisto.tv пропонує відвідати онлайн святкову Літургію із Унева під проводом владики Венедикта Алексійчука.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!