Християни східного обряду вшановують верховних апостолів Петра і Павла. 8 фактів про святих

2615 0
У Львові храмове свято відзначає Гарнізонний храм.

12 липня християни східного обряду вшановують пам'ять верховних апостолів святих Петра і Павла. Пропонуємо 8 фактів про святих.

Читайте також: Як українці і поляки реставрують старовинні фрески Гарнізонного храму у Львові. Відео

  • Святий Петро був рибалкою у Вифсаїді на березі Галилейського озера і мав мирське ім'я Симон. Отримав ім'я «Петро» (камінь) від Христа, який пообіцяв збудувати на ньому, як на твердому камені, свою Церкву й дарував ключі Царства Небесного.
  • Апостол був найстаршим учнем Ісуса Христа і став першим єпископом Риму та Антіохії.
  • Святий Петро єдиний учень, який заступився за учителя у Гефсиманському саду і водночас він тричі відрікся від Ісуса Христа, як той і пророкував. Також він став першим з апостолів, кому після воскресіння об'явився Ісус Христос.
  • Святий Павло мав ім'я Савло, був добре освічений та приєднався  до фарисеїв, які гонили християн. Навернувся, коли став свідком останньої молитви первомученика Стефана, якого каменували фарисеї. Апостолом Ісуса Христа став, коли той явився йому дорогою до Дамаска.
  • Святий Павло проповідував разом із святим Петром, навіть коли обидвоє сиділи разом у в'язниці.
  • За життя апостол Павло багато проповідував у різних землях, за що постійно піддавався гонінням. Окрім того, корабель, на якому він подорожував, тонув, а його самого неодноразово били та ув'язнювали.
  • Обидвоє апостолів померли мученицькою смертю.
  • Християни західного обряду вшановують пам'ять святих верховних апостолів Петра і Павла 29 червня.

Сьогодні, 12 липня, у Львові відбудуть урочистості з нагоди храмового празника у Гарнізонному храмі. Початок – об 11:00.

За матеріалами "Духовна велич Львова"

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!