Політична реклама

Як отримати компенсацію за подорожчання комунальних послуг

2308 0
Вартість комунальних послуг для сімей, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, не зростатиме. Це передбачено новою програмою з оплати житлово-комунальних послуг, прийнятою Кабміном.

Такі сім’ї мають право на отримання компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, опалення і гарячого водопостачання – у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на послуги. Таким чином, вони не будуть платити більше, аніж платили до подорожчання природного газу і теплової енергії, - інформуютьу  прес-службі Львівської ОДА.

Для визначення права на компенсацію родині необхідно порахувати свій середньомісячний дохід і порівняти його з величиною прожиткового мінімуму сім’ї.

Прожитковий мінімум сім’ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до того, до якоъ соціальної та демографічної групи він належить.

Для прикладу: право на компенсацію матиме сім’я, що складається з двох працездатних осіб та двох дітей (одна дитина у віці до 6 років, а інший – від 6 до 18 років), якщо дохід родини не перевищує 4 754 грн в місяць (прожитковий мінімум сім’ї = 1218 грн * 2 людини + 1286 грн + 1032 грн).

Для призначення компенсації в орган соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно надати:

1 . Заяву.

2. Довідку про склад зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб.

3. Довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої квартируі (будинку).

Компенсація надаватиметься у безготівковому вигляді та щомісяця перераховуватися підприємствам, що надають комунальні послуги.

У разі, якщо середньомісячний сукупний дохід вашої сім’ї за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, рекомендуємо звертатися за призначенням компенсації в орган соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Довідка.

Розміри прожиткових мінімумів (з 1 січня 2014): для дітей до 6 років – 1032 грн; для дітей від 6 до 18 років – 1286 грн; для працездатних осіб – 1218 грн; для осіб, які втратили працездатність – 949 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!