Із вересня ціни на газ знизять на 115 гривень за тисячу кубів

1731 0
За останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення становить приблизно 30%
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

У вересні ціну на газ для населення можуть знизити на 115 гривень за тисячу кубометрів у порівнянні з ціною в серпні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса.

«Згідно з останньою інформацією, для населення у вересні ціна газу буде знижена приблизно на 115 гривень за 1000 метрів кубічних. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення становить приблизно 30%. Тому цього вересня газ для населення буде дешевшим, ніж він був у вересні минулого року», – каже він.

Читайте також: Львівгаз оштрафували та зобов'язали перерахувати суми у платіжках

Додамо, що раніше «Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення на 8%, після чого ціна на газ без ПДВ та витрат на транспортування і розподіл становила 5803 гривень за тисячу кубометрів. А у липні ціну на газ знизили ще на 650 грн.

Нагадаємо, що починаючи з травня в кожній області України діє своя ціна на газ для побутових споживачів, оскільки Нацкомісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) запровадила для АТ «Укртрансгаз» тариф на транспортування газу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!