Кабмін почав реформу кулінарної освіти за участі шеф-кухаря Клопотенка

1225 0
Проєкт триватиме кілька років і охопить новою програмою весь навчальний курс для учнів пілотних груп.
Фото: Євген Клопотенко

Фото: Євген Клопотенко

МОН разом з Євгеном Клопотенком працюватимуть над зміною навчання кухарів та кондитерів. Проєкт планують запустити восени.

«Коли Євген запропонував змінити підготовку кухарів, ми підтримали його. Дійсно, зараз учні-кухарі вчаться за освітнім стандартом 2007 року, тоді як ринок праці вимагає від випускників вже інших навичок. Тож разом ми хочемо подолати розрив між підготовкою кваліфікованих робітників у профтехах і тим, чого реально потребує ринок праці», – розповів заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук. 

Читайте також: Wi-Fi та облаштовані внутрішні санвузли в школах. Що ще має змінити новий санітарний регламент

У межах пілоту учні опанують сучасні практики, а викладачі зможуть пройти підвищення кваліфікації. 

Шеф-кухар каже, що це лише перший етап реформи, мета якої зробити професію кухаря престижною та крутою. На меті також створити нову навчальну програму рівня провідних світових кулінарних шкіл. 

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я розробило Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти з 1 січня 2021 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!