Розклад богослужінь на Різдво у Львові та вибух у приватному будинку міста. Підсумки доби

965 0
Нині 24 грудня та 669 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Андрій Садовий, Телеграм-канал

Фото: Андрій Садовий, Телеграм-канал

Акцент дня: У Львові стався вибух у приватному будинку. Під завалами можуть бути люди.  Йдеться про будинок на вул. Княгині Ольги.

На цю ж тему:  Після вибуху під завалами дому у Львові знайшли тіла двох чоловіків. в будинку поруч – тіло жінки. Внаслідок вибуху травмовані четверо дюдей, серед них дві дитини. Їх госпіталізували.

Читайте також:  У Львові загорівся ресторан. Пожежники працюють над ліквідацією. Йдеться про ресторан «Гопак», що на вулиці Науковій.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 81 бойове зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 24 районах зосередження противника та 5 по його ЗРК. Уражено радіолокаційну станцію, 2 артилерійські засоби, 3 склади боєприпасів та ворожий пункт управління.

Також протиповітряною обороною знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 2 розвідувальних БпЛА ворога

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 16 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони 15 ударних БпЛА знищено. Згодом Повітряні сили ЗСУ уточнили, уночі «Шахедів» було 15-ть, в результаті протиповітряного бою знищено 14 дронів у межах Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської та Хмельницької областей.

Читайте також: В Естонії заявили, що готові видавати чоловіків мобілізаційного віку. Керівник МВС країни вказав, що в них наразі проживає близько 7,5 тис. громадян України призовного віку.

Та: Міноборони розглядає можливість запрошення чоловіків до ТЦК через електронне сповіщення. Подібні запрошення отримають чоловіки і закордоном.

Тема дня: Новий закон про гуманітарку потрібний, але можуть бути зловживання з авто. Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 9111, який спрощує ввезення гуманітарної допомоги, а також дозволяє волонтерам ввозити автівки для фронту без мита і передавати їх напряму військовослужбовцям. Директорка Благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська пояснює, які переваги отримають волонтери і чому для них цей закон важливий попри те, що він відкриває можливості для недоброчесних людей.

Ключові події:

1. Нідерланди виділили для України понад 100 млн євро допомоги. Це лише перший транш із 2 млрд євро, які уряд Нідерландів запланував надати протягом 2024 року для задоволення гуманітарних потреб;

Читайте такожУ Львівській ОВА реорганізують управління транспорту та зв’язку. Що зміниться. «Це не є ліквідація. Управління транспорту та зв’язку поділять на два різних. Ту частину, що відповідатиме за транспорт приєднають до департаменту дорожнього господарства, а ту, що за зв’язок – до управління цифровізації. Так сталось тому що транспорт зараз по вертикалі переходить до Міністерства інфраструктури, а зв’язок до Міністерства цифрової трансформації», – пояснив Tvoemisto.tv заступник голови ОВА Юрій Бучко.

 

2. Польські фермери припинили блокаду пункту перетину кордону «Шегині-Медика» на час свят. Після Нового року віце-міністр Міністерства аграрної політики Польщі пообіцяв сісти за стіл. перемовин.

Читайте також: На Львівщині затримали вісьмох громадян Іраку, які незаконно намагалися перетнути кордон. Серед них були чотири дитини;

3. Видатні діячі фізичної культури і спорту у Львові отримуватимуть щомісячні премії від міста. Перелік. «До списку переможців за рішенням комісії увійшли 50 спортовців, тренерів, журналістів та спортивних функціонерів. Вікова категорія – 60+. Це щомісячна премія, яка буде виплачуватись протягом року», – повідомив керівник управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради Антон Нікулін.

Читайте також: Львів’янка виборола «бронзу» на кубку України з біатлону. Змагання розпочалися 19 грудня на базі «Західного реабілітаційно-спортивного центру», що на Самбірщині;

4. На українських вокзалах з’явилась можливість залишити привітання для військових. Листівки до прифронтових населених пунктів відправляться потягами з залізничних вокзалів Івано-Франківська, Татарова-Буковеля, Ворохти, Славська та Трускавця.

Читайте також: У Львові на Різдво заклади пригощатимуть військових на реабілітації. Перелік. Кілька закладів пригощатимуть святковим обідом чи вечерею в товаристві до 10 осіб;

5. Розклад різдвяних богослужінь у Львові 24 – 25 грудня. У катедральних храмах Львова відбудуться різдвяні богослужіння та колядування у надвечір’я Різдва та у сам празник.

Читайте також: Добірка оригінальних пісних страв на Святвечір від Євгена Клопотенка.

Та: У Львові на Різдво проведуть святкові різдвяні обіди для потребуючих. За різдвяні столи запросять 250 бідних та бездомних. Під час обідів відбудеться вручення подарунків та колядування.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!