Коли потрібно викликати швидку хворим на Covid-19. Перелік симптомів

1855 0
Лікар прийме рішення про необхідність госпіталізації вже після обстеження.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Біль у грудній клітці, задишка в стані спокою, порушення свідомості – ці симптоми сигналізують про те, що вам чи вашим рідним може знадобитися госпіталізація при коронавірусі. Проте слід зауважити, що лікар прийме рішення про необхідність госпіталізації вже після обстеження.

«Не відкладайте турботу про здоров’я на «після свят». Консультуйтесь із сімейним лікарем та дотримуйтесь рекомендацій щодо лікування», – йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: Які симптоми при Covid-19 та коли вони вважаються важкими

Щоб розуміти, коли необхідно викликати «швидку», у МОЗ пропонують ознайомитися з повним переліком симптомів:

  • біль у грудній клітці;
  • важкість дихання, задишка у стані спокою, ознаки дихальної недостатності;
  • сатурація з рівнем кисню в крові не менше 92;
  • порушення свідомості;
  • інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан пацієнта.

 

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я передбачає ревакцинацію від коронавірусу через один рік після базового курсу щеплення. Так, людина, яка отримала щеплення у 2021 році, має через рік звернутися до пункту щеплення та центру вакцинації населення й отримати повторне щеплення двома дозами вакцини. Вакцинуватись можна буде іншим препаратом, не тим, який використовували при першому щепленні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!