Коли у Львові з’являться контейнери для органічних відходів. Відео

1768 0
У контейнера є подвійне дно, що не дає створвати неприємний запах. Також він має вставки вгорі, які дозволяють додатково провітрювати вміст.
фото пресслужби лмр

фото пресслужби лмр

У районах Львова розпочали встановлення контейнерів для збору органічних відходів. Зокрема, біля будинку на вул. Тичини, 15 встановили один із таких. Його обслуговує компанія «ГрінЕра». Про це у коментарі Tvoemisto.tv під час стріму повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

Пілотний проєкт із сортування органічних відходів, який стартував у травні цього року, він оцінює позитивно. Тепер завдання проєкту –  зробити так, щоби повністю ця практика розповсюдилася на місто.

Для мешканців послуга переробки органіки є безкоштовною. Органічні та садові відходи поки що оплачує місто.

«Відходи централізовано потрапляють на компостувальний майданчик, що на вул. Пластовій, 13. Там же відбувається переробка. Тобто на виході ми отримуємо добрива, які можна використовувати для озеленення міста, окремих ділянок тощо», – каже він.

Зараз, за словами Святослава Євтушенка, розпочали роботу над тим, щоби ті відходи можна було використовувати і в сільському господарстві. Окрім цього, «Львівспецкомунтранс» теж почав закупівлю контейнерів – уже оголосили тендери і невдовзі встановлюватимуть свої контейнери для органіки. За дотриманням правильного забору сортування має стежити сам перевізник.

Як додає заступник директора «ГрінЕра Україна», голова ОСББ «Тичини – 15» Тарас Колодій, за відходами приїжджає окремий бус, який забирає наповнений контейнер і привозить порожній. Контейнери зважують і вміст насипають на лопату спеціального завантажувача. Якщо бачать інші відходи, то працівники досортувють. Таке трапляється дуже рідно, бо люди, за його словами, уже навчилися сортувати.

Додамо, що у контейнера є подвійне дно, що не дає створвати неприємний запах. Також він має вставки вгорі, які дозволяють додатково провітрювати вміст.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!